10 foto's leggen in detail alle tederheid van de dwergmuizen vast - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
10 foto's leggen in detail alle tederheid…
Coronavirus, paus Franciscus loopt door de straten van Rome, en bidt voor het einde van de pandemie Deze schattige mus met veelkleurige veren lijkt uit een sprookje te komen

10 foto's leggen in detail alle tederheid van de dwergmuizen vast

Door Janine
2.232
Advertisement

Wanneer de wereld te snel draait en onze dagen extreem druk zijn met werkverplichtingen, tot het punt dat we hobby's en sociale leven opofferen om te overleven, is het misschien tijd om een pauze te nemen. En wat is er mooier dan een dagje uit midden in de natuur? Luisteren naar het geluid van de vogels en de wind tussen de bomen - als je geluk hebt en je bent een goede waarnemer, zul je ook een ander klein detail kunnen vastleggen dat Moeder Natuur aan de planeet beschikbaar heeft gesteld. De natuur biedt ons in feite een reeks elementen die voor veel fotografen een rijke buit vertegenwoordigen (zij moeten voorzichtige waarnemers zijn!).

Het is duidelijk dat het niet altijd mogelijk is om op groene paden te wandelen die worden bewoond door eekhoorns en andere nieuwsgierige dieren; daarom heeft de Engelse fotograaf Miles Herbert Captivelight gemaakt, een project waarin het gerichte workshops biedt aan iedereen die geïnteresseerd is in het fotograferen en bewonderen van verschillende dieren, waaronder vogels, eekhoorns en muizen.

In deze fotografische lijst kun je enkele foto's van Herbert bewonderen... de onderwerpen die in dit geval zijn genomen zijn schattige dwergmuizen.

Advertisement

Deze prachtige foto's zijn gemaakt in de studio, met muizen die in gevangenschap zijn geboren en opgegroeid. Herbert wil de lokale fauna niet schaden en probeert wilde dieren zo min mogelijk te storen. Door de juiste omstandigheden in de studio na te bootsen, kan Herbert zijn workshops leiden zonder enige meteorologische beperking, wat werkelijk verbluffende resultaten oplevert.

Dwergmuizen zijn heel schattige en nieuwsgierige wezentjes, die esthetisch gezien weinig te maken hebben met ratten. Hoewel hun naam wordt geassocieerd met de rijstteelt (ze worden ook wel muizen van de rijstvelden genoemd), vertegenwoordigen rijstvelden en graanvelden in het algemeen niet de belangrijkste habitat. Deze muizen blijven liever in de marge van gewassen, waar ze sporadisch op zoek gaan naar voedsel.

Tijdens de fotosessies wordt elke muis op de juiste manier behandeld en uiteindelijk beloond met de zaden die ze graag eten. Met deze kleine beestjes ben je zeker van het resultaat: elke foto onthult een beetje van hun tederheid.

Voor degenen die graag urenlang ondergedompeld in de natuur doorbrengen en hun vaardigheden als fotograaf willen verbeteren, kan Captivelight een goed lanceerplatform zijn. Met meer dan 10 jaar ervaring in het organiseren van workshops is Herbert een echte expert in zijn vakgebied. Waar is zo'n ervaring mogelijk? Herbert werkt vanuit Ringwood, in de buurt van New Forest, in het Verenigd Koninkrijk.

Zijn ze niet geweldig?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt