Op 9-jarige leeftijd doet ze twee universitaire studies: ze is het meest intelligente meisje ter wereld

Janine image
door Janine

23 November 2019

Op 9-jarige leeftijd doet ze twee universitaire studies: ze is het meest intelligente meisje ter wereld
Advertisement

Albert Einstein en Stephen Hawkins hadden een IQ hoger dan normaal - het waren genieën - maar er is een meisje in Mexico City, genaamd Adhara Pérez, ze is 9 jaar oud en ze wordt beschouwd als een van de meest intelligente mensen ter wereld. Haar jonge leeftijd kon haar niet verhinderen dat ze haar school eerder afmaakte en naar de universiteit ging; het meisje doet namelijk maar liefst 2 studies. Een klein genie!

via La Nacion

Advertisement

Het meisje, hoe intelligent ook, lijdt aan het syndroom van Asperger, een aandoening die haar veel problemen met de buitenwereld bezorgt. Asperger is een gedragsstoornis die het moeilijk maakt om te socialiseren en correct te communiceren. Het meisje werd op 3-jarige leeftijd gediagnosticeerd en helaas veroorzaakt het enige problemen bij het omgaan met andere kinderen: "Ze wil graag vrienden hebben, maar ze weet niet hoe. Degenen die aan deze aandoening lijden, kunnen de hele dag over dinosaurussen praten. In het geval van Adhara is haar argument de ruimte", zei haar moeder, Nallely Sánchez.

Advertisement
Instagram / proyectoradiomx

Instagram / proyectoradiomx

Adhara droomt ervan deel uit te maken van het team dat bij de NASA werkt, op een dag op een ruimteschip te stappen en de sterren van dichtbij te kunnen observeren. Maar noch haar leraren, noch haar klasgenoten zijn erg begripvol met haar - ze werd vaak gepest door haar klasgenoten en de leraren waren geïrriteerd door haar vermeende gebrek aan interesse tijdens de lessen. De waarheid is dat Adhara zich verveelde in de klas omdat ze alles al wist: algebra, het periodiek systeem enz... Op een dag vond haar moeder haar in een klein speelhuisje waar haar klasgenoten haar in hadden opgesloten en ze begonnen haar te slaan en te bespotten, haar vertellend hoe "vreemd" ze was.

"Ik wil niet dat ze lijdt," zei haar moeder - "Ze vertelde me dat ze niet meer naar school wilde gaan en viel in een zeer hevige depressie."

Adhara ging vervolgens naar een Talent Care Centre waar docenten bevestigden dat ze een getalenteerd kind was. Helaas hebben de te hoge kosten van de instelling haar gedwongen om vrijwel onmiddellijk terug te keren naar de openbare school, waar ze snel erin slaagde om de basisschool te voltooien op vijfjarige leeftijd, de middelbare school op haar achtste en nu doet ze 2 studies, engineering en wiskunde.

Kortom, een echt wonderkind dat op slechts 9-jarige leeftijd bezig is haar kennis te vergroten en zich in de wereld te vestigen. Veel geluk!

Advertisement