Snowlandia: in Polen is er een sneeuwdoolhof dat zo groot is als 10 tennisbanen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Snowlandia: in Polen is er een sneeuwdoolhof…
14 situaties waarin de verwachtingen van klanten niet werden waargemaakt De probiotica in sommige bieren kunnen net zo goed zijn voor de darmen als die van yoghurt

Snowlandia: in Polen is er een sneeuwdoolhof dat zo groot is als 10 tennisbanen

Door Janine
980
Advertisement

Veel Europeanen hebben waarschijnlijk nog nooit gehoord van Zakopane, een kleine Oost-Europese stad die vaak als "de winterhoofdstad van Polen" wordt genoemd. Het is een populaire bestemming voor de wintersport en toerisme en is een zeer populair skigebied. Maar het staat niet alleen hier om bekend: Zakopane herbergt het grootste sneeuwlabyrint ter wereld; dit gigantische doolhof is groter dan tien tennisbanen en werd gebouwd met behulp van meer dan 60.000 ijsblokken.

foto: Snowlandia

Het duurde ongeveer een maand, 50 arbeiders en meer dan 60.000 ijsblokken om dit winterwonderland te bouwen; de fascinerende ijsstructuur heeft tevens een sneeuwkasteel van 16 meter hoog, dat vol is met kamers met verborgen schatten en ijssculpturen, perfect om ook de kleintjes te vermaken. Terwijl de avond nadert, licht het labyrint op een kleurrijke manier op, waardoor het lijkt alsof het hele gebied rondom de berg rechtstreeks uit een sprookje komt.

foto: Snowlandia

Snowlandia heeft bewezen een groot succes te zijn onder toeristen, die graag verdwalen in het doolhof en kijken naar de prachtige sculpturen gemaakt door Poolse en Slowaakse kunstenaars. Snowlandia in Zakopane zal vanaf januari 2020 weer open zijn voor het publiek met een gloednieuw doolhof en een nieuw sneeuwkasteel.

Geloof je het niet? Neem een kijkje bij deze verbazingwekkende afbeeldingen van het meest bezochte ijslabyrint ter wereld!

Advertisement
foto: Snowlandia
foto: Snowlandia
foto: Snowlandia
Advertisement
foto: Snowlandia

Snowlandia in Polen is echt de winterbestemming die je niet mag missen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt