Een brandweerman en een koala kijken machteloos naar de vlammen die een wijngaard in Australië vernietigen

Janine image
door Janine

11 Januari 2020

Een brandweerman en een koala kijken machteloos naar de vlammen die een wijngaard in Australië vernietigen
Advertisement

Een hartverscheurende foto werd genomen in Zuid-Australië en ging onmiddellijk het web over en liet iedereen ontzet achter: een brandweerman naast een koala werd vereeuwigd terwijl een bosbrand de habitat van het dier vernietigde, niet in staat om iets te doen. De foto, gepubliceerd op de Facebook-pagina van de Eden Hills Country Fire Service, toont de brandweerman voor de hel met de koala aan zijn zijde in de wijngaard van Lobethal, ten westen van Adelaide.

via Daily Mail

Branden hebben de afgelopen maanden Australië verwoest, die alleen al in New South Wales meer dan duizend huizen hebben beschadigd, evenals ongeveer 1.100 hectare verwoeste wijngaarden in Zuid-Australië. Naar schatting stierven negen mensen temidden van deze crisis en er wordt gevreesd dat meer dan duizend koala's hun leven hebben verloren in de vlammen.

Momenteel zijn 300 brandweerlieden geconfronteerd met de brand en gelukkig wordt niet verwacht dat de brand zich verder zal verspreiden na het verbranden van 25.000 hectare land. Een hel die niet wil toegeven aan de natuur en het leven van mensen, evenals de leefgebieden van de Australische fauna, maar waarvan we hopen dat dit land er binnenkort van zal worden bevrijd.

Advertisement