Een meisje redt een sabelmarter op een pelsfokkerij in Rusland en besluit het te adopteren - Curioctopus.nl
x
Een meisje redt een sabelmarter op een…
De Noorse Boskat, de kat met de magnetische charme, geliefd sinds de dagen van de Vikingen Bowie, de prachtige kat met bijzondere ogen die een ster op het web is geworden

Een meisje redt een sabelmarter op een pelsfokkerij in Rusland en besluit het te adopteren

03 Januari 2020 • Door Janine
6.177
Advertisement

Onder de dieren die bestemd zijn voor de pelshandel is er de sabelmarter, een zoogdier dat in de bossen van Noord-Azië en Oost-Europa leeft. In Rusland wordt de vacht van sabelmarters als een van de meest waardevolle beschouwd.

In Rusland redde een meisje met de naam Zhenya een sabelmarter die voorbestemd was om bont te worden, en nu leeft het onder haar eigen dak.

Zhenya had gehoord over de verkoop van een sabelmarter op een fokkerij die dieren voor de pelsmarkt leverde. Vastbesloten hem van een vreselijk lot te redden, onderhandelde ze over een prijs om het dier van de fokkerij te kopen.

De sabelmarter, praktisch in gevangenschap geboren, kon niet in het wild worden vrijgelaten, omdat ze niet in staat was zelfstandig voedsel te verkrijgen en zich te verdedigen tegen andere roofdieren.

Daarom woont het sabeldier nu thuis bij het meisje.

Advertisement

Zhenya zei dat leven met een sabelmarter niet gemakkelijk is; in feite heeft het dier nog steeds instincten en gedrag waar moeilijk mee om te gaan is in een appartement zoals dat waar Zhenya woont: sabelmarters zijn uitstekende klimmers en houden ervan voorwerpen te "stelen".

Bovendien heeft de sabelmarter, geadopteerd door de jonge vrouw, dat een vrouwelijk exemplaar is, een trauma opgelopen waar het nog steeds last van heeft.

Het leven met een sabelmarter in huis houdt echter veel verrassingen in: onder de indruk van de charme van dit dier heeft Zhenya besloten een Instagram-account te openen waar de hoofdpersoon natuurlijk haar sabelmarter is.

In de natuur leven sabelmarters op sparren, dennen en berken, bomen die meestal in Noord-Azië en Oost-Europa te vinden zijn. Ze bouwen holen in de buurt van rivieren en in de dikste bossen.

Advertisement

Het is echt wreed dat dieren nog steeds betrokken zijn bij de bontmarkt. Meer en meer merken, bedrijven en persoonlijkheden besluiten partij te kiezen tegen het gebruik van dieren in kleding, maar er is nog een lange weg te gaan!

Advertisement
Advertisement
Tags: DierenRuslandVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt