Een video legt de bijzondere scène vast van twee gigantische zeeleeuwen die aan boord van een boot uitrusten

Janine image
door Janine

07 Januari 2020

Een video legt de bijzondere scène vast van twee gigantische zeeleeuwen die aan boord van een boot uitrusten
Advertisement

Degenen die van zwemmen houden, herkennen het: zo nu en dan voel je de behoefte om op adem te komen, een beetje uit te rusten, uitgeput door de afgelegde afstanden. En dit geldt niet alleen voor ons mensen, maar blijkbaar ook voor dieren.

Waarschijnlijk was dit de situatie waarin de twee gigantische zeeleeuwen, protagonisten van de episode die we je hieronder gaan vertellen, zichzelf bevonden. Onsterfelijk gemaakt door de Amerikaan Joshua Phillips, ging de foto snel het web rond.

via The Seattle Times

Advertisement
Joshua Phillips

Joshua Phillips

Zoals gewoonlijk stapte de man aan boord van zijn boot, aangemeerd in de Puget Sound in de staat Washington om te gaan vissen. Zijn aandacht werd echter getrokken door een werkelijk originele scène.

Op korte afstand van waar Joshua was, waren twee enorme zeeleeuwen op een kleine boot “ingestapt”, net zoals hij had gedaan. Een boot die, zoals duidelijk te zien is in de video-opname en gedeeld door de man, helemaal niet is ontworpen om het gewicht van de enorme waterzoogdieren te dragen.

Dobberend zonder een precieze bestemming, verwelkomde de boot de twee speciale passagiers voor een niet-gespecificeerde periode die, waarschijnlijk op zoek naar een beetje rust, de verleiding niet konden weerstaan om een moment te nemen om te ontspannen. Uiteraard vol ongeloof, nam Phillips de scène op in een video die al snel viral ging.

Advertisement

Het is niet duidelijk wie de eigenaar van de boot was, noch hoe lang de zeeleeuwen daar bleven. Phillips deelde later echter nog een video waarin de gezonken romp zichtbaar is: hij was blijkbaar niet bestand tegen het gewicht van de twee dieren en belandde op de zeebodem.

Geen twijfel mogelijk: Phillips had een heel grappige "waarneming", die de wereld deze schattige dieren in een echt ongebruikelijk licht liet zien!

Advertisement