De VN stelt voor de vleesconsumptie te verminderen om de klimaatverandering aan te pakken - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De VN stelt voor de vleesconsumptie…
De Regenboog Eucalyptus is de buitengewone boom met een veelkleurige stam die 75 meter hoog kan worden China, een nieuw ziekenhuis voor de noodsituatie van het Coronavirus is in aanbouw: het zou binnen 6 dagen kunnen worden voltooid

De VN stelt voor de vleesconsumptie te verminderen om de klimaatverandering aan te pakken

Door Janine
1.042
Advertisement

We ervaren van dichtbij de verwoestende effecten van klimaatverandering, van stijgende temperaturen in gebieden die het risico lopen op woestijnvorming, tot steeds intensere en verwoestende meteorologische fenomenen. Maar de effecten stoppen hier niet en veel meer aspecten van het menselijk leven zullen binnenkort worden beïnvloed. Klimaatverandering zal onvermijdelijk in aanvaring komen met landbouw en veeteelt, cruciaal voor het overleven van de mensheid. Dit keer is het de VN die duidelijk spreekt en een oproep doet: we moeten minder vlees consumeren.

via: Nature
foto: piqsels

Wat heeft vlees te maken met klimaatverandering? De productie van vlees is, kort gezegd, niet duurzaam en berooft het milieu van essentiële hulpbronnen voor de voortzetting van het leven op aarde.

Het fokken van dieren om aan de wereldwijde vraag naar vlees te voldoen, vereist een indrukwekkende hoeveelheid water: ongeveer 15 duizend liter water per kilogram rundvlees, rekening houdend met het feit dat een precieze schatting erg ingewikkeld is om aan te geven, maar er moet rekening worden gehouden met al het gebruikte water, beginnend met irrigatie van het voer, tot het water dat nodig is voor het reinigen van de productie-installaties.

foto: piqsels

Bovendien is intensieve landbouw een van de belangrijkste oorzaken van de uitbuiting van natuurlijke grond, die beroofd is van bomen en alle ecosystemen.

Om deze redenen beveelt de VN onmiddellijke matiging aan in de consumptie van vlees en zuivelproducten: omdat het simpelweg een van de meest concrete oplossingen is voor onze planeet, die onverbiddelijk op weg is naar een toestand die niet verenigbaar is met het leven van de mens. In dit historische moment waarin water en natuurlijke grond schaars beginnen te worden, zijn we geroepen om onze eetgewoonten te veranderen voor ons eigen en enige belang.

Tags: EtenGreenMilieu
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt