Svart: het zeer energiezuinige hotel aan de voet van een Noorse gletsjer - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Svart: het zeer energiezuinige hotel…
Een fotograaf legt het moment vast waarop een orang-oetan een man een hand geeft om hem te helpen Volgens deskundigen zal de zomer van 2020 misschien wel de heetste van de afgelopen 100 jaar zijn

Svart: het zeer energiezuinige hotel aan de voet van een Noorse gletsjer

Door Janine
2.405
Advertisement

De ontwerpstudio Snøhetta, die zich de afgelopen jaren heeft onderscheiden voor futuristische projecten op de meest afgelegen plekken op aarde, heeft het meest noordelijke hotel ter wereld ontworpen, gelegen in Noorwegen, aan de voet van de gletsjer Svartisen, iets boven de poolcirkel.

Het hotel, genaamd "Svart" naar de gletsjer zelf, is een enorme cirkelvormige structuur die lijkt te drijven op het koude water van de fjord en biedt bezoekers een fascinerend uitzicht van 360° op de majestueuze omliggende natuur. Bovendien, een niet te onderschatten aspect, wordt het gekenmerkt door een energie-efficiëntie die een van de meest geavanceerde ter wereld is.

Svart wordt in feite het eerste powerhouse hotel ter wereld: het is ontworpen om meer energie op te wekken dan het kan verbruiken. Dankzij een systeem van ramen, dat naast het bieden van een prachtig uitzicht het gebruik van licht, zonnepanelen technologie en andere innovatieve oplossingen maximaliseert, belooft het hotel een minimale ecologische voetafdruk te hebben.

Wat de structuur betreft, hebben de ontwerpers zich ten doel gesteld om de plaats waar de structuur zich bevindt zo min mogelijk te wijzigen, deze in het landschap te integreren zonder deze te misvormen. En dus, geïnspireerd door de rorbue, een traditioneel huis waar vissers vroeger schuilden, verhoogden ze de structuur op enorme houten palen die enkele meters in de fjord zakken, waardoor Svart transformeerde in een juweeltje van duurzame architectuur.

Advertisement

Omringd door adembenemende natuur, uitgerust met de beste energietechnologieën en met aandacht voor de kleinste details, heeft het hotel, dat vanaf 2021 operatief is, alles om de weg te wijzen naar een nieuw bouwconcept, dat net zoveel belang hecht aan esthetische schoonheid als respect voor het milieu.

Tags: NatuurDesignBouwkunde
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt