x
Met deze spiraalvormige toren kun je…
De fundamentele rol van het contact met de aarde, volgens Maria Montessori 22 foto's die ons laten zien hoe Moeder Natuur ons op de meest onverwachte manier kan verrassen

Met deze spiraalvormige toren kun je boven de bomen lopen en genieten van een adembenemend uitzicht ondergedompeld in een prachtig bos

07 Mei 2019 • Door Janine
2.552
Advertisement

Van een afstand lijkt deze structuur op een grote trechter met interne spiraalvormige leuningen en een vergrote basis, volledig ondergedompeld in een prachtig bos.

We hebben het niet over een attractiepark, maar over een echt park. Het wordt de Treetop Experience genoemd en is gelegen in het bosreservaat Gisselfeld Klosters Skove bos in Denemarken, ongeveer een uur ten zuiden van de hoofdstad Kopenhagen.


Wat werd ontworpen en uitgevoerd door Effekt Architecture is precies dit: een prachtige 900 meter lange loopbrug die in het midden open is, die tot 45 meter hoog oprijst tussen de bomen, met een uitkijkplatform aan de bovenkant.

Vanaf daar kunnen bezoekers genieten van een fantastisch uitzicht op de boomtoppen, bijna alsof ze er op lage hoogte overheen vliegen.

Vijvers, beken, draslanden en de lokale fauna omringen dit spectaculaire architecturale werk dat op zonnige dagen een 360 graden uitzicht biedt op meer dan 25 kilometer afstand.

Advertisement

Een unieke kans om de natuur vanuit een ander en origineel perspectief te bekijken, door de verschillende levensfasen van een bos te ervaren.

Het onderste deel van de Treetop Experience bevindt zich namelijk in het jongere deel van het bos, terwijl je omhoog loopt en de oudere plaatsen kunt observeren.

De vorm van de uitkijktoren, die deel uitmaakt van het Camp Adventure, is ontworpen om bezoekers letterlijk in de bomen onder te dompelen, wat een veilige en comfortabele wandeling bevordert, geschikt voor iedereen.

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt