x
In Noorwegen is het eerste onderwaterrestaurant…
9 redenen om geen plastic flessen meer te kopen maar ons kraanwater te gebruiken Dit kind gaat elke dag naar de stranden van zijn stad om het vuilnis te verwijderen

In Noorwegen is het eerste onderwaterrestaurant in Europa voltooid... het lijkt of je je in een andere wereld bevindt

24 Maart 2019 • Door Janine
2.883
Advertisement

Als je op zoek bent naar iets dat je op je verlanglijstje kunt zetten, zal dit restaurant waarschijnlijk je verbeelding prikkelen. Voltooid in Noorwegen, in Lindesnes, door de visionaire studio Snøhetta, is het het grootste onderwaterrestaurant ter wereld, en ongetwijfeld de enige in zijn soort in Europa.

Het wordt "Under" genoemd, een woord dat in het Noors zowel "onder" als "wonder" betekent. En als we kijken naar de foto's die van binnen zijn gemaakt, zijn we het eens met zowel de ene als de andere definitie.


Het restaurant is een soort monoliet van 35 meter lang, half ondergedompeld in de fascinerende Noorse zee.

foto: snohetta.com

Het is ontworpen om volledig op te gaan in de omgeving, ervan uitgaande dat na verloop van tijd het oppervlak door weekdieren wordt gekoloniseerd.

Advertisement

De enorme muren van gewapend beton dienen om de extreme omstandigheden van de zee te weerstaan, en de grote ramen bieden een uniek uitzicht op de onderwaterwereld.

foto: snohetta.com

De ervaring die erin wordt beleefd is uniek: aan de ene kant de subtiele "angst" om op een vreemde plek te zijn, aan de andere kant de adembenemende schoonheid van het landschap.

foto: snohetta.com

Het restaurant biedt plaats aan ongeveer honderd mensen en biedt uiteraard alleen voedsel van de hoogste kwaliteit.

foto: snohetta.com

Het gebied van Lindesnes, waar de structuur zich bevindt, staat bekend om extreme weersomstandigheden, maar zodra je binnenkomt vergeet je de regen en de kou.

foto: snohetta.com

Het interieur is ontworpen om een gastvrije sfeer te creëren, een soort van warm nest omringd door de krachten van de natuur.

foto: snohetta.com

"Under" is niet alleen een restaurant, binnen zijn er onderzoeksstations voor het observeren en volgen van de toestand van de zeeën.

foto: snohetta.com
foto: snohetta.com

Dit prachtige project combineert liefde en respect voor de natuur met een passie voor architectuur en schoonheid. Hier kun je jezelf echt verliezen in je gedachten, omringd door de stilte van het onderwaterleven en de oogverblindende schoonheid van de moderne architectuur.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt