Het sneeuwt in Tokio tijdens de kersenbloesemperiode: de witgesneeuwde stad betovert met zijn schoonheid

Janine

03 April 2020

Het sneeuwt in Tokio tijdens de kersenbloesemperiode: de witgesneeuwde stad betovert met zijn schoonheid
Advertisement

Elk voorjaar wordt in Japan Hanami gevierd, een term die verwijst naar de seizoensgebonden bloei van bomen, vooral kersenbomen. Ze zijn de jaarlijkse hoofdrolspelers van de Japanse bloei die plaatsvindt in de maand maart. Het is een magisch moment dat het begin van de lente aankondigt en wanneer de stad roze kleurt. In maart 2020 was er echter een onverwachte gebeurtenis die de lente enkele ogenblikken vertraagde: sneeuw heeft de stad Tokio en de kersenbomen bedekt.

via Japan Times

Advertisement

Een spektakel dat maar weinigen in het echt hebben kunnen bewonderen, vanwege de beperkende maatregelen als gevolg van het Coronavirus waaraan vrijwel de hele wereld is blootgesteld. We mogen ons al een tijdje niet verplaatsen, maar de natuur is geen moment gestopt - in feite lijkt het of onze planeet een welverdiende pauze neemt.

Advertisement

Het was 32 jaar geleden dat het op deze manier zo had gesneeuwd in deze periode in Tokyo. Een flink pak sneeuw viel in de hele regio Kanto - sneeuw die de kersenbloesembomen bedekte. De stilte in de stad is surrealistisch en wordt door de vallende sneeuw nog oorverdovender; de winkels zijn in het weekend gesloten en er zijn geen massa's toeristen gezien die de stad binnenvallen.

De angst voor het Coronavirus heeft de meeste activiteiten gestopt, maar niet de natuur. De beperkingen in Japan zijn niet zo streng als die in andere landen, zoals Italië of in sommige staten van Amerika, maar mensen blijven alert en reizen zo min mogelijk om besmetting te voorkomen.

Een werkelijk uniek en magisch spektakel!

Advertisement