In Japan bloeien meer dan 4 miljoen blauwe bloemen: elk voorjaar is het een ongekend spektakel

Janine image
door Janine

17 Mei 2020

In Japan bloeien meer dan 4 miljoen blauwe bloemen: elk voorjaar is het een ongekend spektakel
Advertisement

Elk voorjaar vullen de Japanse parken zich met kleurrijke bloemen en trekken duizenden toeristen van over de hele wereld. Het gaat niet alleen om de kersenbloesems, die steden een magische en omhullende roze kleur geven, maar om andere prachtige bloemen die "baby blue eyes” worden genoemd vanwege hun heldere en sprankelende blauwe kleur. De wetenschappelijke naam van deze prachtige planten is Nemophila menziesii, een eenjarige kruidachtige plant die in het voorjaar bedekt is met blauwe of witte klokvormige bloemen.

via Matcha-jp

Advertisement

Het bloeiseizoen is een zeer belangrijk aspect van de Japanse cultuur: toeristen en de lokale bevolking zelf kunnen niet wachten om te genieten van het jaarlijkse spektakel in de parken en op de speciale locaties. In het voorjaar beginnen de baby blue eyes de weiden van openbare parken te bedekken, maar ook de velden van particulieren die aanbieden om de prachtige gekleurde gebieden te komen bezoeken.

Advertisement

Elk jaar is het Hitachi Seaside Park bedekt met meer dan 4 miljoen blauwe nemophila blue en met name vanaf de heuvel van Miharashi Hill is het mogelijk om een ​​ongelooflijk panorama te bewonderen.

De lente is het ideale moment om een land als Japan te bezoeken en te genieten van deze ongelooflijke panorama's!

Advertisement