x
La Cattedrale Vegetale: het majestueuze…
20 absurde foto's van mensen die nog nooit een cursus veiligheid op de werkplek hebben gevolgd 20 mensen die gekke maar briljante ideeën hadden om hun kleine dagelijkse problemen op te lossen

La Cattedrale Vegetale: het majestueuze werk van natuurlijke architectuur gemaakt door een Italiaanse kunstenaar

31 December 2019 • Door Janine
2.782
Advertisement

De Cattedrale Vegetalewaar sommigen van jullie misschien wel eens van hebben gehoord, is een kunstwerk ontworpen door de Italiaanse kunstenaar Giuliano Mauri (1938-2009) in de vroege jaren 2000, die in de loop van de seizoenen een echte gotisch geïnspireerde levende kathedraal werd.

Het werd gebouwd volgens de oude weefkunst: met behulp van flexibel hout, spijkers, touwen en haringen werden de versterkingen van de 42 kolommen waaruit de structuur bestaat gebouwd, waarbinnen, in plaats van beton of baksteen, bomen werden ontwikkeld en de vegetatie die het bouwmateriaal van de kathedraal zou worden.


De dragende structuren waren ontworpen om in de loop van de tijd te rotten, te bezwijken aan het weer, vervangen door levend hout en takken die zich in de loop van de seizoenen zouden ontwikkelen. Het resultaat, zoals de foto's laten zien, is een monument dat van jaar tot jaar verandert, levend en ingevoegd in het omringende landschap, dankzij de keuze van strikt lokale plantensoorten.

Advertisement
foto: Pava
Advertisement
foto: Arte Sella
Advertisement
foto: Pava
Advertisement
foto: santino

Helaas was de Cattedrale Vegetale, zoals elke structuur die van het natuurlijke element de bouwbasis maakt, een structuur die ontworpen was om te evolueren met de omgeving en niet om eeuwig te duren. In december 2019 was het daarom noodzakelijk om vanwege de veiligheid de bomen te verwijderen die in de tussentijd te veel waren gegroeid en de structuur onveilig hadden gemaakt, met als gevolg een risico voor de bezoekers.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt