Een Iers eiland zoekt 2 personen om een restaurant te beheren: de perfecte gelegenheid om het contact met de natuur opnieuw te ontdekken

Janine image
door Janine

22 Januari 2020

Een Iers eiland zoekt 2 personen om een restaurant te beheren: de perfecte gelegenheid om het contact met de natuur opnieuw te ontdekken
Advertisement

Ben je je zomer aan het plannen, maar weet je nog niet wat je moet doen? Een idee wordt gegeven door het toeristische centrum van een eiland voor de kust van Ierland, op zoek naar twee mensen om het café en de kamers die beschikbaar zijn voor toeristen te beheren. Het werk vindt plaats op het eiland Great Blasket, waar weinig anders is dan immense groene valleien en kusten met uitzicht op de blauwe zee. Als je even de batterijen wilt opladen en regenereren door terug te gaan naar de basis, is het misschien iets voor jou!

via RTE

Advertisement
Alex Cameron/Wikimedia

Alex Cameron/Wikimedia

Great Blasket Island is het grootste van een groep eilanden genaamd de Blaskets, een paar kilometer van de oostkust van Ierland. Het toeristencentrum heeft op Twitter de zoektocht naar personeel gepubliceerd om het koffiehuis en de kamers die beschikbaar zijn voor toeristen te beheren. In de post wordt niet vermeld wat je gaat verdienen, maar kosten en inwoning worden op het eiland aangeboden. De baan wordt aangeboden aan een stel of vrienden die bereid zijn om van april tot oktober 2020 op het eiland te blijven.

Advertisement
Peter Church/Flickr

Peter Church/Flickr

Nog wat informatie over het eiland om te begrijpen of het aanbod van de baan echt iets voor jou is: op het eiland hebben nooit meer dan 160 mensen gewoond en bijna het hele gebied is ruig, bestaande uit heuvels en groene valleien en rotsachtige kusten met uitzicht op de blauwe zee. Gezien de toestroom van toeristen zijn de afgelopen jaren sommige gebouwen op het eiland gerenoveerd en beschikbaar gesteld voor bezoekers.

Is dit precies wat je nodig hebt om je batterijen op te laden? Het zou kunnen, maar je moet weten dat er geen wifi op het eiland is, en elektriciteit en drinkwater zijn beperkt - toeristen moeten alles zelf meebrengen. "Het is een terugkeer naar de basis, een vuurtje stoken, kaarsen, kachels, het wilde leven en de natuur," zei Alice Hayes, verantwoordelijke van de post op Twitter.

Advertisement