Dit is de stoel voor iedereen die graag met gekruiste benen achter zijn bureau zit

Janine image
door Janine

17 Februari 2020

Dit is de stoel voor iedereen die graag met gekruiste benen achter zijn bureau zit
Advertisement

Te veel tijd zittend doorbrengen kan leiden tot meer of minder ernstige schade aan ons lichaam. Ondanks de drukte die grote steden kenmerkt, is een zittende levensstijl tegenwoordig heel gewoon. Het risico op onaangename rugpijn is zeer waarschijnlijk, vooral als je op kantoor werkt, waarschijnlijk achter een computerscherm. Er zijn verschillende alternatieven die we in de praktijk kunnen brengen om de problemen met betrekking tot de weinige dagelijkse beweging te overwinnen, maar een bedrijf heeft een stoel ontworpen die geschikt is voor diegenen die graag comfortabel aan hun bureau willen zitten.

via My Soul Seat

Advertisement

Deze zeer gewilde stoelen met een eenvoudig en verfijnd ontwerp zijn gemaakt door het Amerikaanse bedrijf Health by Design. Het doel van elke stoel is niet alleen om de fysieke ondersteuning te bieden die nodig is om uren zittend werk te ondersteunen, maar om dit op de meest comfortabele manier te doen.

De echte nieuwigheid van deze stoelen is dat ze je toestaan om met je benen gekruist te zitten en je voeten en benen te laten rusten op een extra harde steun, gemonteerd net onder de gewatteerde zitting van de stoel.

Advertisement

Je kunt beginnen met afscheid te nemen van kuitkrampen en rugpijn!

Als je rugklachten hebt of vaak last hebt van spierkrampen in de benen, is deze stoel iets voor jou. Het is niet bepaald goedkoop, maar het kan een mooie investering in je gezondheid zijn: ze worden Soul Seats genoemd en op de website van het bedrijf kun je hun producten kopen.

Kortom, een alternatief voor de klassieke ergonomische stoelen die vaak niets met ergonomie te maken hebben.

Advertisement