15 voorbeelden van innovatieve ontwerpen die ervoor zorgen dat je je huis wilt renoveren - Curioctopus.nl
x
15 voorbeelden van innovatieve ontwerpen…
Een man sneed de banden door van meer dan 1000 auto's om de vrouwen te leren kennen die erin reden 19 keer waarin honden

15 voorbeelden van innovatieve ontwerpen die ervoor zorgen dat je je huis wilt renoveren

25 December 2020 • Door Janine
106.178
Advertisement

Het huis is het domein van degenen die er wonen: een gezellig huis is een plek om ons veilig te voelen en elke dag leven we erin en gebruiken we zijn objecten bijna automatisch. We zijn zo gewend aan zijn ruimtes en de functionaliteit van de voorwerpen dat we, als we met iets nieuws en anders worden geconfronteerd, niet anders kunnen dan verbaasd zijn. Het is de kracht van modern design: objecten en ruimtes multifunctioneel maken en objecten in een ander licht laten verschijnen. Het ontwerp slaagt er in het beste geval in om functionaliteit, elegantie en bruikbaarheid te combineren door ruimtes intelligent te gebruiken en van objecten op een nieuwe manier te profiteren.

1. Het zijn verduisteringsgordijnen voor de ramen, maar met hun originele patroon creëren ze een prachtig grootstedelijk landschap.

2. Ook ontwerpers weten dat katten hun eigen ruimte willen hebben en deze aan de muur bevestigde mand voldoet aan hun behoeften aan comfort en onafhankelijkheid.

Advertisement

3. Een voorbeeld van hoe design in een behoefte kan voorzien: deze beker is ontworpen voor degenen die hun koffie graag drinken met een koekje.

4. Zelfs een eenvoudige salontafel kan een object worden dat mooi is om naar te kijken en nuttig is vanwege zijn verschillende functies.

5. Honden houden er ook van om comfortabel te zijn en springen vaak op de bank om hun baasjes gezelschap te houden: deze bank is ook voor hen ontworpen.

Advertisement

6. Design kan schoonheid en functionaliteit combineren, in deze winkel staat het ook synoniem voor identiteit: de scheidingswand van de toonbank heeft de vorm van een bril.

7. In kleinere kamers zit het geheim in het optimaliseren van de ruimte: de treden worden lades en dozen om voorwerpen in op te bergen.

Advertisement

8. Als je naar boven moet, neem je de trap. Als je echter naar beneden moet, kun je plezier beleven met een glijbaan.

9. Kleine tafels met ronde en asymmetrische vormen kunnen worden samengevoegd tot een grote tafel: het hangt allemaal af van wat je nodig hebt.

Advertisement

10. Nog een voorbeeld van een multifunctioneel voorwerp: een fauteuil kan een objecthouder worden... in dit geval voor boeken.

11. Om de toiletborstel mooier te maken, is hij ontworpen zodat hij eruit ziet als een plant in zijn pot.

12. Het skelet van een ongebruikte of niet-functionerende piano is een moderne en elegante boekenkast geworden.

13. Dit moderne designbad met gebogen lijnen ziet eruit als een hangmat. Wie wil er nou niet zo'n badkamer?

14. Als de ruimte beperkt is, moet je er zo goed mogelijk gebruik van maken: de wasmachine staat achter een opvouwbare trap.

15. Deze computersteun maakt het mogelijk om comfortabel en op elke plek in huis te werken.

We hebben foto's gezien van hoe design niet alleen een esthetisch werk is, maar ook dat laatste combineert met functionaliteit. Wat is je favoriete voorbeeld?

Tags: DesignNuttigIdeeën
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt