9 veel voorkomende planten waarvan niet iedereen de originele vorm kent - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
9 veel voorkomende planten waarvan niet…
Een meisje heeft haar prachtige kat in de meest eigenaardige poses vereeuwigd, waardoor hij een echte ster op het web is Deze enorme camper is een originele

9 veel voorkomende planten waarvan niet iedereen de originele vorm kent

Door Janine
22.111
Advertisement

Hoewel we allemaal - de een wat meer dan de ander - regelmatige consumenten van groenten en fruit zijn, hebben we vaak geen flauw idee hoe bepaald fruit eigenlijk groeit. Zou je bijvoorbeeld een pistacheboom kunnen herkennen? Je hebt ze ongetwijfeld tussen het ene aperitief en de ander in overvloed gegeten, maar heb je je ooit afgevraagd hoe deze vrucht eruit ziet voordat hij wordt verwerkt en verpakt voor onze supermarkten? Hetzelfde gebeurt met veel andere vruchten die we misschien gewoon consumeren zonder ons bewust te zijn van wat er achter zit. Dankzij deze lijst met foto’s kun je eindelijk je nieuwsgierigheid op dit gebied tevreden stellen.

1. Ananas

Misschien een van de meest eigenaardige vruchten, die iedereen kent en die ook kinderen minstens één keer in hun leven hebben geproefd. Mocht je het je afvragen, er zijn echte ananasplantages. Technisch gezien moeten de vruchten worden beschouwd als vruchtgestellen. Elke plant produceert elke 18 maanden slechts één vrucht. Als je overweegt om je eigen jaarlijkse ananasreserve te kweken, kan het handig zijn om met meer dan één plant te beginnen.

2. Sesamzaad

Het wordt voornamelijk geteeld in het Verre Oosten (China en India), waar het veel wordt gebruikt in de meest smakelijke recepten. Het is een eenjarige plant die zich in de lengte ontwikkelt: hij kan minder dan één meter hoog worden en in een enkele tak gesloten blijven. De bladeren zijn breder aan de basis van de tak en worden steeds kleiner naar de top van de plant. De zaden worden gevonden in sommige cilindrische "capsules" die zich vormen op de stengel van de plant, die elk ongeveer vijftig sesamzaden bevatten. Het is een plant die van de warmte houdt en die al zou kunnen beginnen te lijden bij temperaturen die 10°C bereiken.

Advertisement

3. Saffraan

Saffraan, ook wel "rood goud" genoemd, is een plant met een zeer oude oorsprong en haar intrede in Europa dateert uit de 8e eeuw door toedoen van de Arabische veroveraars. De bloemen van de saffraan hebben een typische violette kleur en een klokvormige vorm die opent na de eerste zonnestralen. De rode "stengels" die in het midden van de bloem groeien, moeten worden verwijderd om dit zeer kostbare kruid te produceren.

4. Artisjok

Kun je je voorstellen dat de artisjok, die onhandige groente, zo'n mooie bloei zou kunnen hebben? Zoals je op de foto kunt zien, zijn de artisjokken die we gewend zijn precies zo, voordat ze worden geoogst.

5. Spruitjes

De heerlijke spruitjes zijn een variëteit van de Brassica oleracea. Ze groeien aan de basis van de bladeren en vertegenwoordigen het eetbare deel van de plant.

Advertisement

6. Kappertjes

Kappertjes zijn niet bij iedereen geliefd, ondanks hun wijdverbreide gebruik in de keuken. De knoppen van de kappertjesplant worden geconsumeerd, die kappertjes worden genoemd.

7. Pistaches

De pistache is een fruitboom die behoort tot de familie Anacardiaceae die, ondanks het feit dat hij elk jaar vrucht draagt, wordt gekenmerkt door een afwisseling van productie. Eenmaal geoogst, moeten de vruchten worden gedroogd; dan moet de schil worden verwijderen die de schil bedekt die we gewend zijn te zien. Ten slotte moeten de vruchten worden gedroogd.

Advertisement

8. Kaneel

foto: Needpix

Kaneel is een exotische specerij dat wordt verkregen uit de schors van twee plantensoorten die deel uitmaken van de familie Lauraceae en aan het soort Cinnamon (daarom wordt de kaneelboom vaak Cinnamono genoemd). Je dacht toch niet dat het direct in de vorm van een stokje groeide?

9. Cacao

De cacaoboom is een grote groenblijvende plant, die tussen de 5 en 10 meter hoog is. De boom produceert gigantische peulen die cacaobonen bevatten.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt