12 van de mooiste musea ter wereld bieden gratis virtuele rondleidingen om isolatie tegen Coronavirus te bestrijden - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
12 van de mooiste musea ter wereld bieden…
Coronavirus: 5 gouden regels om de kans op besmetting te beperken als je naar de supermarkt gaat De kunst van het brood maken: deze bakker maakt pizza's en focaccia die op een vaardige manier zijn versierd met bloemmotieven

12 van de mooiste musea ter wereld bieden gratis virtuele rondleidingen om isolatie tegen Coronavirus te bestrijden

Door Janine
785
Advertisement

Het zijn moeilijke dagen die thuis worden doorgebracht, zonder een eenvoudige wandeling te kunnen maken en wat plezier te hebben. Zoals het hoort, worden in Italië, maar ook in andere delen van de wereld, preventieve maatregelen genomen om het besmettingsrisico te beperken: bioscopen en theaters zijn gesloten, bars en restaurants zorgen voor thuisbezorging, we mogen de deur uit, maar alleen voor bewezen werkbehoeften, voor gezondheidsproblemen of om boodschappen te doen. Kortom, op dit moment van ons leven is er geen ruimte voor recreatie... buitenshuis. Toch zijn er veel activiteiten die we thuis kunnen doen en gelukkig biedt internet ons een virtuele wereld die toegankelijk is met een simpele klik, zittend op de bank. Onder de verschillende initiatieven willen we je wijzen op de mogelijkheid om virtueel enkele van de belangrijkste musea ter wereld te bezoeken.

foto: Pexels

Afzondering is niet noodzakelijk synoniem met "verveling" en zelfs thuis is het mogelijk om veel verschillende activiteiten te ondernemen. Voor sommigen is deze gedwongen quarantaine misschien het moment om meer tijd aan zichzelf te besteden en het plezier van het alleen zijn op sommige momenten opnieuw te ontdekken. Om verveling tegen te gaan, kun je echter deelnemen aan echte virtuele rondleidingen in enkele van de mooiste musea ter wereld. Er zijn 12 structuren die hun collecties beschikbaar hebben gesteld:

1. National Gallery of Art, Washington, D.C. Het biedt 2 verschillende tentoonstellingen: één over Amerikaanse mode tussen 1740 en 1895 en één met het werk van de grote Nederlandse schilder Vermeer.

2. Musée d'Orsay, Parijs. In het beroemde Parijse museum kun je “wandelen” door de imposante vertrekken, dankzij de virtuele rondleiding van Franse meesterwerken tussen 1848 en 1914.

foto: Wikipedia

3. Het Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst in Seoul, Zuid-Korea. Dankzij Google kun je deelnemen aan een virtuele rondleiding in het museum voor moderne en hedendaagse kunst in Seoul, dat zich uitstrekt over 6 verdiepingen.

4. Pergamon, Berlijn. Een unieke kans om oude artefacten rechtstreeks vanuit de woonkamer van je huis te bewonderen.

5. Rijksmuseum, Amsterdam. Als je van Nederlandse schilders als Vermeer en Rembrandt houdt, dan is dit de tour voor jou.

6. Van Gogh Museum, Amsterdam. Het beroemde museum met de werken van Van Gogh opent zijn deuren om je een andere dimensie binnen te laten gaan.

Advertisement
foto: Wikimedia

7. J. Paul Getty Museum, Los Angeles. Een virtuele rondleiding waarmee je de werken van het J. Paul Getty Museum kunt ontdekken - schilderijen, tekeningen, sculpturen, manuscripten en foto's.

8. Galleria degli Uffizi, Florence. Het beroemde museum Uffizi in Florence, waar de kunstcollectie van de familie de' Medici is gevestigd, behoeft geen introductie.

9. MASP, San Paolo. De virtuele rondleiding door dit museum is absoluut vooruitstrevend, met de schilderijen ingelijst zodat ze in de lucht lijken te zweven.

10 Nationaal antropologisch museum, Mexico-Stad. Het is de tempel van oude schatten die behoren tot een tijdperk dat voorafgaat aan de periode van de Spaanse kolonisatie; 23 kamers vol relikwieën en schatten.

11. British Museum, Londen. Het is een van de belangrijkste musea ter wereld en nu kun je een rondleiding krijgen door de prachtige "kamers".

12. Guggenheim Museum, New York. Je kunt de werken van de impressionisten bewonderen, evenals de moderne en hedendaagse werken die de collectie van het museum biedt.

Tags: KunstActualiteit
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt