Hij verkocht desinfecterende handgel tegen zeer hoge prijzen: Ebay en Amazon hebben hem verbannen en nu blijft hij met 17 duizend onverkochte flessen zitten

Janine image
door Janine

17 Maart 2020

Hij verkocht desinfecterende handgel tegen zeer hoge prijzen: Ebay en Amazon hebben hem verbannen en nu blijft hij met 17 duizend onverkochte flessen zitten
Advertisement

De Covid-19-pandemie is een realiteit in voortdurende groei en verspreiding in vele delen van de wereld. Na een eerste moment waarop het Coronavirus een fenomeen leek dat strikt verband hield met de gebieden van het Verre Oosten, is dat vandaag de dag niet meer zo. Gezien het belang hiervan merkten veel mensen dat ze - niet zonder paniek - in de eerste levensbehoeften en producten moesten voorzien die van de ene op de andere dag nergens te vinden waren of tot ongerechtvaardigde prijsstijgingen zorgden.

Matt Colvin is een van die mensen die besloten te profiteren van de aanhoudende pandemie en de paniek die daardoor ontstond. Er werd veel over de 36-jarige gesproken nadat hij duizenden pakketten desinfecterende handgel had opgekocht. De reden? Het online te verkopen in specifieke "Pandemic packs”, kits die speciaal zijn bereid voor het moment dat we nu ervaren, tegen een duidelijk hogere prijs dan wat hij voor de desinfecterende producten heeft betaald. Zijn dromen over verdiensten kregen echter al snel te maken met een onverwachte onderbreking.

via The New York Times

Advertisement
My Amazon Guy/Youtube

My Amazon Guy/Youtube

Meer dan 80 duizend euro: dit is de winst die Matt slechts in een paar dagen incasseerde toen zijn "verkoopplan" werkte. Gekocht tegen normale prijzen, zijn de desinfecterende artikelen doorverkocht met een prijsverhoging die uitstekende winsten voor de man heeft opgeleverd, aangezien hij in korte tijd door zijn voorraden heen was.

Gemotiveerd door de goedlopende zaken besloot hij samen met zijn broer Noah nog veel meer pakketten ontsmettingsmiddel te kopen. Vanaf dat moment stegen de prijzen van zijn producten, online verkocht via Amazon en Ebay, verder tot meer dan 60 euro per flesje ontsmettingsmiddel.

Advertisement
Talking Talking/Youtube

Talking Talking/Youtube

Maar net toen alles rooskleurig leek te verlopen, gebeurde er iets wat Matt nooit had verwacht. Beide e-commerce sites hebben zijn verkoopbewegingen, zijn veel te hoge prijzen opgemerkt en hebben zijn activiteiten verboden. 17700 pakketten met desinfecterende handgel zijn dus onverkocht gebleven, terwijl het in winkels over de hele wereld erg moeilijk - zo niet onmogelijk - is om ze te vinden.

Talking Talking/Youtube

Talking Talking/Youtube

In de uitspraken die hij deed, bleef Matt zeggen dat hij ervan overtuigd was dat hij niets verkeerd had gedaan. Veel webgebruikers waren echter niet van dezelfde mening, die hem hard hebben bekritiseerd en hem ervan beschuldigden buitensporig te hebben geprofiteerd van een pandemische situatie die overal ter wereld voor moeilijkheden en ongemakken zorgt en geen excuus kan zijn om er alleen maar aan te verdienen.

Advertisement