Coronavirus, paus Franciscus loopt door de straten van Rome, en bidt voor het einde van de pandemie - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Coronavirus, paus Franciscus loopt door…
13 gedenkwaardige foto's van zwarte katten in al hun sympathie en elegantie 10 foto's leggen in detail alle tederheid van de dwergmuizen vast

Coronavirus, paus Franciscus loopt door de straten van Rome, en bidt voor het einde van de pandemie

Door Janine
3.836
Advertisement

Onder de beelden die ongetwijfeld in de herinnering zullen blijven van degenen die de onbedwingbare pandemie van het coronavirus hebben meegemaakt, zal zeker die van paus Franciscus zijn die als in een pelgrimstocht door de straten van een verlaten en stil Rome wandelt.

De foto's, gemaakt in de vroege namiddag van zondag 15 maart, zijn begrijpelijkerwijs de grenzen overgegaan, van het ene uiteinde van de wereld naar het andere, in een tijd waarin ieders ogen op het prachtige land zijn gericht om de ontwikkeling van dit moeilijke moment te volgen.

foto: Vatican Media

Zoals de directeur van het persbureau van de Heilige Stoel meldde, ging paus Franciscus kort na 16.00 uur naar de basiliek van Santa Maria Maggiore, waar hij een gebed tot de Maagd richtte, Salus Populi Romani.

foto: Vatican Media

De Heilige Vader vervolgde zijn reis en wandelde langs de Via del Corso, in het centrum (op het moment dat de meest suggestieve en surrealistische foto werd gemaakt), totdat hij de kerk van San Marcello al Corso bereikte, die het wonderbaarlijke kruisbeeld herbergt dat in 1522 in processie werd gedragen om het einde van de "Grote Pest" te vragen.

Advertisement
foto: Vatican Media

De paus bad uiteraard voor het einde van de pandemie in Italië en de rest van de wereld en voor de genezing van de momenteel geïnfecteerde mensen en hun families. Een bijzondere gedachte ging vervolgens naar het medisch en gezondheidspersoneel dat aan het front staat om deze noodsituatie te bestrijden. Rond 17.30 uur keerde de paus terug naar de Heilige Stoel.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt