Coronavirus: een moeder van twee kinderen is de eerste persoon in de VS die een experimenteel vaccin heeft gekregen

Janine image
door Janine

19 Maart 2020

Coronavirus: een moeder van twee kinderen is de eerste persoon in de VS die een experimenteel vaccin heeft gekregen
Advertisement

In tijden van een wereldwijde pandemie is de stormloop van artsen en experts uit de wetenschappelijke en gezondheidsgemeenschap om een vaccin voor Covid-19 in het laboratorium te vinden en vervolgens te testen in volle gang; een eerste test voor een mogelijk vaccin is in recordtijd al getest in de Verenigde Staten; deze kandidaat voor het vaccin, met codenaam mRNA-1273, werd ontwikkeld door Moderna Inc., een biotechnologiebedrijf van NIH en met hoofdkantoor in Massachusetts.

via MSNBC

Advertisement
MSNBC/YouTube

MSNBC/YouTube

Het grootste deel van het lopende vaccinonderzoek richt zich wereldwijd op een eiwit genaamd "spike" dat het oppervlak van het nieuwe coronavirus bestudeert en het in staat stelt menselijke cellen binnen te dringen. NIH-onderzoekers hebben het gedeelte van de genetische code van het virus gekopieerd dat instructies bevat voor cellen om het eiwit spike te maken, terwijl Moderna Inc. dat RNA in een vaccin insloot; wanneer het immuunsysteem het vreemde eiwit detecteert, zal het antilichamen produceren om aan te vallen en zal het vaccin worden geactiveerd om snel te reageren als de persoon later het echte virus krijgt.

Jennifer Haller, een 43-jarige vrouw uit Seattle die vrijwillig en enthousiast de vrijwillige vaccin-test van het Kaiser Permanente Washington Research Institute onder leiding van Dr. Lisa Jackson accepteerde, onderging de eerste test.

Advertisement
MSNBC/YouTube

MSNBC/YouTube

Jennifer is moeder van twee tieners, en daarom gaat dit alles haar enorm aan het hart, van de verspreiding van het Coronavirus in China tot de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de wereldwijde pandemische verklaring: "We voelen ons allemaal zo machteloos tegenover dit virus. Dit is een buitengewone kans voor mij om iets te doen." Naast Jennifer zal het eerste vaccin worden geïnjecteerd bij 45 andere vrijwilligers, in twee doses met een tussenpoos van een maand, en zal voortdurend worden gecontroleerd door het medische team van Seattle.

Elk vaccin dat in de toekomst zal worden goedgekeurd door medisch onderzoek, zal helaas niet binnen 12-18 maanden aan de bevolking toegediend kunnen worden.

Advertisement