Coronavirus: Ferrari zal Maranello beschikbaar stellen om longventilatoren en ademhalingsapparaten te produceren

Janine image
door Janine

22 Maart 2020

Coronavirus: Ferrari zal Maranello beschikbaar stellen om longventilatoren en ademhalingsapparaten te produceren
Advertisement

Een grote noodsituatie zoals die we door het Coronavirus ervaren, vergt van iedereen enorme inspanningen. En wanneer, om een handje te helpen, belangrijke bedrijven die over de hele wereld bekend staan om hun producten, in het spel komen, worden we geconfronteerd met buitengewone en vaak verrassende bijdragen.

We konden het nieuws van Ferrari, het beroemde automerk met het steigerende paard, een van de symbolen van Made in Italy en de wereld van motoren, niet anders definiëren. Wat heeft dit te maken met Covid-19? Simpel: het bedrijf in Maranello heeft besloten om zijn fabriek en zijn technologische vaardigheden beschikbaar te stellen om nuttige onderdelen voor longventilatoren te maken, waardoor hun productie toeneemt.

via Reuters

Advertisement
nimame/Wikimedia

nimame/Wikimedia

Er wordt tegenwoordig veel gepraat over longventilatie. Hierdoor kunnen patiënten die zijn opgenomen in ziekenhuizen met het Coronavirus namelijk worden geholpen bij het vinden van de juiste longactiviteit, gezien de ademhalingsmoeilijkheden die het virus met zich meebrengt. Helaas is het, gezien de omvang van de noodsituatie die Italië en de rest van de planeet doormaken, niet ongebruikelijk dat structuren en apparaten instorten en vaak niet alle mensen kunnen helpen die hulp nodig hebben.

Dus in overleg met de bedrijven Magneti Marelli en Sare (de belangrijkste fabrikant van deze medische apparaten in Italië), heeft Ferrari besloten om in actie te komen. Het doel? De wekelijkse productie van ventilatoren en ademhalingsapparaten te verdubbelen, die in noodgevallen onmiddellijk aan Italiaanse ziekenhuizen kunnen worden geschonken.

Advertisement
Health.mil

Health.mil

De historische fabriek in Maranello kon daarom gedeeltelijk worden "herbouwd" vanwege een fundamentele behoefte, zoals een helpende hand geven aan de gezondheid van het schiereiland, dat nu bijna is ingestort. De technische uitmuntendheid en engineering van een bedrijf als Ferrari, evenals de faciliteiten waarover het beschikt, zullen zo een uitstekende garantie zijn om het onmogelijke te proberen, dat wil zeggen om terug te keren naar het garanderen van een toereikende voorraad van deze apparaten die nuttig zijn voor het voortbestaan van veel mensen die lijden.

Advertisement