Coronavirus: Ferrari zal Maranello beschikbaar stellen om longventilatoren en ademhalingsapparaten te produceren - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Coronavirus: Ferrari zal Maranello beschikbaar…
Coronavirus: dieren komen massaal naar verlaten steden op zoek naar voedsel, terwijl mensen opgesloten zitten in huis Coronavirus, Spanje annuleert 21 stierengevechten: een beslissing die het leven van 120 stieren redt

Coronavirus: Ferrari zal Maranello beschikbaar stellen om longventilatoren en ademhalingsapparaten te produceren

Door Janine
1.244
Advertisement

Een grote noodsituatie zoals die we door het Coronavirus ervaren, vergt van iedereen enorme inspanningen. En wanneer, om een handje te helpen, belangrijke bedrijven die over de hele wereld bekend staan om hun producten, in het spel komen, worden we geconfronteerd met buitengewone en vaak verrassende bijdragen.

We konden het nieuws van Ferrari, het beroemde automerk met het steigerende paard, een van de symbolen van Made in Italy en de wereld van motoren, niet anders definiëren. Wat heeft dit te maken met Covid-19? Simpel: het bedrijf in Maranello heeft besloten om zijn fabriek en zijn technologische vaardigheden beschikbaar te stellen om nuttige onderdelen voor longventilatoren te maken, waardoor hun productie toeneemt.

via: Reuters

Er wordt tegenwoordig veel gepraat over longventilatie. Hierdoor kunnen patiënten die zijn opgenomen in ziekenhuizen met het Coronavirus namelijk worden geholpen bij het vinden van de juiste longactiviteit, gezien de ademhalingsmoeilijkheden die het virus met zich meebrengt. Helaas is het, gezien de omvang van de noodsituatie die Italië en de rest van de planeet doormaken, niet ongebruikelijk dat structuren en apparaten instorten en vaak niet alle mensen kunnen helpen die hulp nodig hebben.

Dus in overleg met de bedrijven Magneti Marelli en Sare (de belangrijkste fabrikant van deze medische apparaten in Italië), heeft Ferrari besloten om in actie te komen. Het doel? De wekelijkse productie van ventilatoren en ademhalingsapparaten te verdubbelen, die in noodgevallen onmiddellijk aan Italiaanse ziekenhuizen kunnen worden geschonken.

foto: Health.mil

De historische fabriek in Maranello kon daarom gedeeltelijk worden "herbouwd" vanwege een fundamentele behoefte, zoals een helpende hand geven aan de gezondheid van het schiereiland, dat nu bijna is ingestort. De technische uitmuntendheid en engineering van een bedrijf als Ferrari, evenals de faciliteiten waarover het beschikt, zullen zo een uitstekende garantie zijn om het onmogelijke te proberen, dat wil zeggen om terug te keren naar het garanderen van een toereikende voorraad van deze apparaten die nuttig zijn voor het voortbestaan van veel mensen die lijden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt