Als er maar één de sociale afstand respecteert, kan het de besmetting van 59.000 mensen voorkomen: dat zegt een deskundige

Janine image
door Janine

29 Maart 2020

Als er maar één de sociale afstand respecteert, kan het de besmetting van 59.000 mensen voorkomen: dat zegt een deskundige
Advertisement

Miljoenen mensen over de hele wereld worden aangespoord om thuis te blijven en afstand te nemen om anderen te beschermen en de pandemie van het coronavirus het hoofd te bieden. Toch lijkt niet iedereen de ernst van de situatie in te zien en de deur uit gaan voor onzinnige of potentieel gevaarlijke buitenactiviteiten voor degenen die niet weten dat ze besmet zijn, terwijl ze misschien asymptomatisch zijn. Professor Hugh Montgomery legt uit waarom dit virus besmettelijker is dan een griep.

via Metro UK

Advertisement

Voor de microfoons van Channel 4 legde Montgomery het Coronavirus en zijn effecten uit, te beginnen met de besmettelijkheid van seizoensgriep: gemiddeld zou één persoon het doorgeven aan 1,3 of 1,4 mensen; als ze het vervolgens aan 1,4 andere mensen zouden doorgeven, voordat het 10 keer gebeurde, zou deze volgens professor Montgomery verantwoordelijk zijn geweest voor 14 gevallen van griep. Maar Covid-19 is absoluut besmettelijker.

Volgens Montgomery zal elk persoon die besmet is met Covid-19 het gemiddeld doorgeven aan 3 andere mensen; als deze drie besmette mensen de infectie doorgeven aan elk drie andere mensen, zal de “eerste geïnfecteerde” verantwoordelijk zijn geweest voor de infectie van ongeveer 59.000 mensen. Simpel gezegd, een persoon die richtlijnen voor sociale verwijdering toepast, kan daarom ongeveer 59.000 besmettingen met COVID-19 voorkomen door zoveel mogelijk binnen te blijven en sociale bijeenkomsten te vermijden.

Advertisement
CDC/Wikimedia

CDC/Wikimedia

Professor Montgomery beëindigde ten slotte het gesprek op Channel 4 met een belangrijke waarschuwing: “Als je onverantwoordelijk genoeg bent om te denken dat je het niet erg vindt om griep te hebben, bedenk dan dat het niet om jou gaat. Het gaat om iedereen.”

We kunnen het alleen maar met zijn woorden eens zijn. Op dit moment is het zeker moeilijk en het zal nog steeds erg moeilijk zijn, maar om ieders bestwil blijven we thuis!

Advertisement