Coronavirus: na 30 jaar is de Himalaya te bewonderen op 200 km afstand dankzij de minder vervuilde lucht

Janine

10 April 2020

Coronavirus: na 30 jaar is de Himalaya te bewonderen op 200 km afstand dankzij de minder vervuilde lucht
Advertisement

Een van de meest positieve effecten van de wereldwijde Coronavirus-pandemie is dat veel van het verkeer dat wordt veroorzaakt door auto's en verschillende transportmiddelen over de hele wereld is gehalveerd, waardoor de mate van vervuiling van het milieu drastisch is verlaagd en de lucht veel schoner is geworden. Zo schoon dat sommige inwoners van India, een van de grote Aziatische landen die door Covid-19 zijn getroffen, na ten minste 30 jaar de toppen van de Himalaya duidelijk hebben kunnen zien.

via SBS

Advertisement

In feite zeggen sommige inwoners van Noord-India dat ze de met sneeuw bedekte Himalaya voor het eerst in 30 jaar 200 kilometer verderop kunnen zien. Dit gebeurt in Jalandhar, waar veel Twitter-gebruikers vervolgens geweldige beelden van de hoogste toppen ter wereld publiceerden; de stad van de provincie Punjab wordt het meest "getroffen" door de sterke daling van de dagelijkse smog, waardoor de lucht minder ijl is geworden en de toppen van het Dhauladhar-gebergte, een deel van de Himalaya-keten in Himachal Pradesh, sinds vrijdag 3 april 2020 met het blote oog zichtbaar zijn.

Advertisement

Het Dhauladhar-gebergte maakt deel uit van de belangrijkste toppen van de Himalaya. Het ligt op ten minste 200 km van Jalandhar, waar de afname van industriële activiteiten en minder voertuigen op de weg geleid hebben tot deze drastische maar mooie verandering. Vele mensen in de stad Punjab bewonderden met verbazing de nieuw gevonden kristalheldere en schone lucht.

Hoewel India een van de regio's is die het meest getroffen zijn door de epidemie veroorzaakt door de wereldwijde verspreiding van Covid-19 als gevolg van een ontoereikend gezondheidssysteem en het hoge armoedecijfer van de Aziatische natie, is dit land nog steeds in staat om adembenemende uitzichten als deze te geven. Die al 30 jaar niet meer werden gezien.

Advertisement