Een bedrijf ontwierp een leuning waarmee ouderen en gehandicapten kunnen uitrusten terwijl ze trap oplopen

Janine

16 April 2020

Een bedrijf ontwierp een leuning waarmee ouderen en gehandicapten kunnen uitrusten terwijl ze trap oplopen
Advertisement

Veel ouderen vinden het moeilijk om de trappen van een flatgebouw op te lopen, vooral als ze op de derde, vierde of zelfs tiende verdieping van een gebouw wonen; en in veel van onze flatgebouwen zijn er zelfs geen comfortabele liften. Daarom, en om oudere mensen te helpen de treden van een lange trap op te lopen, heeft een Chinees designbedrijf, de Shenzhen Innovation Design Company (SJDC) een leuning gecreëerd waarmee ze tijdens de klim even kunnen uitrusten.

via If World Design

Advertisement
Een bedrijf ontwierp een leuning waarmee ouderen en gehandicapten kunnen uitrusten terwijl ze trap oplopen - 1

Volgens het idee van dit Aziatische bedrijf dient een eenvoudige aanpassing aan het traditionele ontwerp van een trappenhuis als een rustplaats voor oudere gebruikers die moeite hebben met lopen. De "Rest For A While" Staircase (de "even uitrusten" trap) onderbreekt delen van de leuning om een plek te creëren waar mensen tijdens de klim een pauze kunnen nemen.

Deze specifieke leuning is niet alleen geschikt voor oudere mensen in de flat, maar ook voor mensen met een verschillende mate van lichamelijke handicap; het Chinese bedrijf heeft het zo bedacht omdat het zich specifiek bezighoudt met woongebouwen in China die geen liften hebben.

Advertisement
Een bedrijf ontwierp een leuning waarmee ouderen en gehandicapten kunnen uitrusten terwijl ze trap oplopen - 2

Deze ingenieuze en zeer nuttige leuning voor flatgebouwen biedt een eenvoudige oplossing die met minimale moeite kan worden toegepast en zonder het huidige gebruik van de trap te belemmeren. Het bedrijf voorziet er eenvoudigweg in om de trappen van het gebouw te wijzigen waar een nieuw gecreëerde "rustruimte" de toegang van bewoners tot hun appartement zou vergemakkelijken.

In feite zeiden de Chinese ontwerpers over het project: "door de relingen van de bestaande trappen opnieuw te ontwerpen, volstaat het om wat materiaal toe te voegen om vermoeide mensen de gelegenheid te geven om te zitten en uit te rusten." Een ontwerp dat terecht de prestigieuze If Design 2020 Award heeft gewonnen.

Advertisement