Oude vrouw wordt 101 jaar: “Het geheim van een lang leven? Tequila drinken”

Janine image
door Janine

30 November 2022

Oude vrouw wordt 101 jaar: “Het geheim van een lang leven? Tequila drinken”
Advertisement

Wie van ons zou de mijlpaal van 100 jaar niet willen bereiken en misschien wel overschrijden? Een eeuw of langer leven is een ambitie die door velen wordt gedeeld, zolang je maar op krachten blijft, maar die niet iedereen weet te overwinnen: maar wat is het echte geheim van zo'n lang leven? Bestaat die wel? Misschien niet, maar deze oma uit Arizona die haar 101 kaarsjes uitblies omringd door haar dierbaren heeft onthuld wat die van haar is: tequila. Een bizarre manier om een ​​lang bestaan ​​te verzekeren, maar volgens de vrouw is het "speciale ingrediënt" precies dat!

via New York Post

Advertisement

AZFamily 3TV and CBS 5 News/Youtube

Mary Flip woont in Chandler, Arizona en is 101 jaar oud. Een belangrijke mijlpaal die ongetwijfeld geëerd en gevierd moet worden: de oude vrouw heeft een lange "carrière" achter de rug, ze heeft verschillende moeilijke periodes doorstaan ​​en overwonnen, maar ze heeft ook veel vreugde beleefd, zoals de geboorte van haar zes kinderen. Op de vraag wat het geheim van een lang leven is, twijfelde Mary niet: ze antwoordde dat, in haar geval, het drinken van tequila de reden is voor haar hoge leeftijd.

Mary, een vrouw met grote ironie en gevoel voor humor, verhuisde op 18-jarige leeftijd naar Mexico, waar ze haar passie voor de lokale likeur ontdekte en begon te werken als boerin. Even later ontmoette ze de man met wie ze later trouwde, met wie ze tijdens haar eerste zwangerschap terugkeerde naar Chicago. In deze nieuwe stad begon Mary haar carrière als artieste, wat ook gewaardeerd werd door de Chicago School of Art: “Ik hou van tekenen en ik begreep dat dingen veranderen, ook wanneer je ze tekent. Ik was in staat om ze te ontwikkelen en ze echt te laten lijken. Het heeft even geduurd, maar ik had niets anders te doen dan een stel kinderen groot te brengen."

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De vrouw houdt echter niet alleen van tequila, maar trakteert zichzelf soms ook op een paar glazen bier. Ter ere van haar 101e verjaardag besloot ze dit te vieren met een Guinness, omringd door haar familie en vrienden.

Mary is niet de enige die beweert dat dit het geheim is van een lang leven: Lucile Randon, een 118-jarige Franse non, verklaarde dat een glas wijn per dag, dat ze dagelijks bij het ontbijt drinkt, helpt om energie te besparen en om leeftijdsgerelateerde problemen af ​​te weren. Kunnen deze dranken, als ze matig worden geconsumeerd, de levensduur echt verlengen? Wat denk jij?

Advertisement