Hij gebruikt een föhn als snelheidscamera om auto's te vertragen: de vondst van deze oude man

Janine image
door Janine

27 September 2021

Hij gebruikt een föhn als snelheidscamera om auto's te vertragen: de vondst van deze oude man
Advertisement

Op sommige plaatsen is het probleem van de te hoge snelheid van automobilisten op straat bijzonder aanwezig, zo erg zelfs dat het dagelijkse leven van bewoners en voorbijgangers een echte nachtmerrie kan worden. Vraag het maar aan de Zweed Ulf Schwerin: deze 74-jarige moest jarenlang, geïrriteerd, auto's en voertuigen verduren die de limieten overschreden in de straten van de stad Stora Mellösa, in de provincie Orebro.

Omdat hij geloofde dat de borden die aandrongen om te vertragen in de buurt van een kerk niet voldoende waren, besloot de oude man over te gaan tot zelfbedachte tegenmaatregelen. Hoe? Met een beetje vindingrijkheid en veel vastberadenheid bedacht hij een zeer persoonlijk "verkeerscontrole"-systeem dat in korte tijd de wereld rondging en de goedkeuring en hilariteit van veel mensen wekte.

via SVT

Advertisement
SVT

SVT

Had je ooit gedacht dat een gewone... föhn genoeg was om een ​​auto af te remmen? Nee, we maken geen grapje, want dit is precies de vondst die Ulf Schwerin bedacht om automobilisten in zijn omgeving te disciplineren. Slechte bewegwijzering, talloze meldingen aan het stadsbestuur zonder reactie: gezien de situatie was het tijd om in actie te komen.

Dus, gewapend - om het zo te zeggen! - met de föhn van zijn vrouw en met een petje en een reflecterend geel hesje, ging de ondernemende Ulf de straat op en ging op de stoep staan. Eenmaal daar bedacht hij om de angstaanjagende haardroger te "richten" op de auto's die de snelheidslimiet (op dat punt 30 kilometer per uur) overschreden, in de hoop dat de chauffeurs zouden vertragen en het apparaat zouden aanzien voor een snelheidscamera.

Advertisement
SVT

SVT

Een heel bijzondere verkeerscontrole, die van hem, die ongeveer anderhalf uur duurde en volgens wat hij meldde zijn vruchten afgeworpen zou hebben. De automobilisten, die hem in die houding zagen, met dat vest aan en vooral met de föhn in de aanslag, zouden onmiddellijk hebben afgeremd, in de veronderstelling dat het een agent was die de snelheid opmat om de meest ongedisciplineerden sancties op te leggen.

Het duurde niet lang voordat zijn unieke prestatie bekend werd. Toen hem werd gevraagd naar het gebeurde, zeiden de lokale autoriteiten die verantwoordelijk waren voor de verkeersveiligheid dat de oudere man niets onregelmatigs deed, omdat hij niet had geprobeerd de auto's op een overduidelijke manier te stoppen en het woord "politie" niet op zijn hesje stond.

SVT

SVT

In het licht hiervan kreeg Ulf een aantal "vacatures". Verschillende mensen uit de naburige steden, geraakt door de heldendaden van deze "menselijke snelheidscamera", aarzelden niet om hem te vragen om, op zijn eigen manier, de straten te bewaken waar auto's te hard rijden. Wat vind je van het idee van deze man? Wie weet zien we vroeg of laat iemand langs de weg die hem wil nadoen!

Advertisement