"Lelijke mensen komen nergens": moeder dwingt haar dochter tot plastische chirurgie

Janine image
door Janine

23 September 2021

"Lelijke mensen komen nergens": moeder dwingt haar dochter tot plastische chirurgie
Advertisement

Er is geen handleiding die uitlegt hoe je een goede ouder kunt zijn en iedereen maakt vroeg of laat fouten. Wat we uit ervaring weten, is dat we de wensen van onze kinderen moeten respecteren, we ze in de goede richting moeten leiden en ze moeten leren hun dromen te accepteren en na te jagen. Elk kind zou, in de ogen van de ouders, perfect moeten zijn zoals het is: het maakt niet uit wat zijn maat, wat de kleur van zijn haar en wat de vorm van zijn neus is. Als het waar is dat we worden omringd door stereotiepe modellen die ver van de realiteit verwijderd zijn, is het ook waar dat ouders hun kinderen moeten ondersteunen in het acceptatieproces en hen moeten helpen hun eigen gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen. Deze vrouw denkt daar echter heel anders over.

via Metro

Advertisement

officialtanishabellucci/Instagram

Carla Bellucci is een 39-jarige vrouw en moeder uit Hertfordshire, een graafschap in het oosten van Engeland. Met haar 127.000 volgers op Instagram wordt ze gezien als een echte influencer. Carla is ook een voormalig model, dus ze besteedt bijzondere aandacht aan haar fysieke verschijning. In 2019 trok de vrouw met haar uitspraken aandacht en felle kritiek. In een interview verklaarde ze dat "lelijke mensen nergens komen", en gaf ze toe dat ze haar 16-jarige dochter Tanisha had aangemoedigd om plastische chirurgie toe te passen om enkele van haar "gebreken" te verbeteren.

Advertisement

officialcarlabellucci/Instagram

In plaats van haar dochter te helpen zichzelf te accepteren om wie ze is, drong ze er bij haar op aan te veranderen wat er kan worden veranderd om anderen een plezier te doen, omdat uiterlijke schoonheid een waarde is. De vrouw voegde er ook aan toe dat ze al jaren geld spaart om Tanisha op een dag de cosmetische ingreep te laten ondergaan die ze wil. Het verbaast ons niet dat fysieke verschijning belangrijk is voor de vrouw, maar wat het web geschokt heeft is de les die de vrouw haar dochter wil meegeven: wat telt is schoonheid, en de toekomst van een vrouw hangt ervan af.

officialtanishabellucci/Instagram

We weten niet of Tanisha, als ze groot is, advocaat, dokter, docent, manager of influencer wil worden: haar moeder heeft het al voor haar besloten. In feite zei Carla ook dat ze niet geeft om het opleidingsniveau van haar dochter, omdat ze nu al "niet de meest academische van alle meisjes is". Zou het meisje inmiddels plastische chirurgie hebben ondergaan om haar fysieke "gebreken" te elimineren?

Advertisement