Een dief steelt de portemonnee van een oude vrouw: ze achtervolgt hem totdat hij ontsnapt

Janine image
door Janine

26 September 2021

Een dief steelt de portemonnee van een oude vrouw: ze achtervolgt hem totdat hij ontsnapt
Advertisement

Oudere mensen, vooral vrouwen, worden als de zwaksten beschouwd: ze zijn vaak het slachtoffer van agressie of poging tot diefstal. Er wordt aangenomen dat ze niet langer de fysieke kracht hebben om met een moeilijke situatie om te gaan. Vaak is dat zo, maar vaak is ook het tegenovergestelde waar: sommige ouderen slagen er, ondanks hun leeftijd, toch in om ons te verbazen en de kwaadwillenden die ze tegenover zich hebben ​​te verbazen. De video van een oude vrouw die de dief achterna zat die haar portemonnee had gestolen, ging al snel het web rond.

via abc7

Advertisement
Storyful News/Youtube

Storyful News/Youtube

Het gebeurde in Australië en de scène werd gefilmd door een beveiligingscamera die buiten een pub was geplaatst. De straat is leeg en plotseling zien we een man een oudere vrouw naderen en de tas uit haar handen rukken, maar de vrouw verzette zich onverwachts. De vrouw trok aan de man en ging hem vervolgens blootsvoets achterna. Zonder op te geven en zonder angst de overhand te laten nemen, ging de dappere vrouw de dief met vastberadenheid tegemoet. Ze grijpt hem bij de schouders en gooit hem op de grond. Midden op de parkeerplaats staan ​​de dief en de vrouw tegenover elkaar in een gevecht, maar de vrouw slaagt er uiteindelijk in om haar tas terug te krijgen, terwijl de dief nog een laatste poging deed.

 

Advertisement
Storyful News/Youtube

Storyful News/Youtube

Uiteindelijk stapt de kwaadwillende snel in zijn busje. Volgens de reconstructies was de vrouw in een pub en lag haar tas op tafel. De dief ging vervolgens de kroeg binnen, pakte de tas en vluchtte naar buiten: precies op dat moment begint de achtervolging die wordt gefilmd door de beveiligingscamera's. Maar dat is nog niet alles voor de dief: nadat hij werd achtervolgd en verslagen door de vrouw die hij van plan was te beroven, werd hij geïdentificeerd door de politie en gearresteerd op verdenking van diefstal.

Storyful News/Youtube

Ondertussen krijgt de vrouw gezelschap van een jonge man die het tafereel van een afstand heeft gezien en die er - waarschijnlijk - zeker van wilde zijn dat de vrouw in orde was. De laatste clips van de video laten de vrouw zien, met haar tas in haar hand, richting de pub lopen, waarschijnlijk om bij te komen van het gevecht (en zeker van de schrik) en om haar welverdiende en onverwachte overwinning te vieren.

Advertisement