Haar man bedroog haar met haar zus: "Nu zit zij in de problemen, maar ik weiger haar te helpen"

Janine image
door Janine

22 December 2022

Haar man bedroog haar met haar zus: "Nu zit zij in de problemen, maar ik weiger haar te helpen"
Advertisement

Verraad is een realiteit die vrij wijdverspreid lijkt te zijn en die onvermijdelijk een relatie naar het kruispunt leidt: vergeven of niet? De ernst van het feit staat buiten kijf, maar wat het min of meer onoverkomelijk maakt, zijn de omstandigheden, de duur en de betrokken personen: als een echtgenoot bijvoorbeeld een minnares vindt in de zus van zijn vrouw, is het onwaarschijnlijk dat degene wie onrecht is aangedaan, bereid zal zijn het te vergeten. Een vrouw sprak op Reddit over haar moeilijke ervaring en wat er daarna gebeurde.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De auteur van het bericht richtte zich tot gebruikers om haar persoonlijke verhaal en gerelateerde ontwikkelingen toe te lichten en vroeg om meningen over de kwestie. "Zeven jaar geleden was ik getrouwd, maar toen ging het mis. Ik kwam erachter dat mijn man me bedroog met mijn zus. Ze probeerden zich te verontschuldigen en me ervan te overtuigen dat we er wel overheen konden komen, maar ik wilde nooit meer iets met hen te maken hebben.” Een begrijpelijke reactie, en wat er daarna gebeurde, maakte de zaken alleen maar erger, in plaats van een uiteindelijke vergeving te vergemakkelijken. In feite werd de zus van de vrouw zwanger van haar nu ex-zwager, wat de situatie nog verergerde. "Mijn scheiding was snel geformaliseerd omdat ik niets liever wilde dan dit en ik bereid was alles op te geven, om alleen mijn kleren te behouden om er meteen afstand van te nemen."

Op dat moment kwamen de ouders van de twee zussen echter tussenbeide en nodigden de vrouw uit om deel uit te maken van het leven van het kind, wat de hoofdpersoon van dit verhaal categorisch weigerde. "Ik wil niets te maken hebben met het kind dat mijn zus verwekte met mijn nu ex-man terwijl we nog samen waren en ik weiger elk contact met hen. Ze zijn getrouwd en hebben sindsdien nog twee kinderen gekregen."

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Ondertussen ontmoette de vrouw een nieuwe partner die later haar echtgenoot werd. Zijn komst in de familie "was fantastisch, zijn familieleden zijn de beste. Ik heb afstand genomen van mijn hele familie en ik ben dol op mijn schoonfamilie, we brengen veel tijd samen door." Ondanks het happy end klopte het verleden weer op de deur, wat onvermijdelijke problemen en een slecht humeur veroorzaakte: "Ongeveer drie maanden geleden belde mijn zus me op het werk, ze vertelde me dat ze me nodig had en vroeg me of ik naar haar toe kon gaan. Ik hing de telefoon op en ging verder met mijn dag. Enkele uren later kreeg ik een bericht van mijn ouders dat ik contact moest opnemen met mijn zus."

De reden? De zus was opnieuw zwanger, maar had ontdekt dat haar man haar bedroog met een andere vrouw. De familie verwachtte een gebaar van solidariteit en haar deelname aan de situatie, maar de vrouw weigerde elke vorm van verzoening. "Mijn zus herhaalde hoezeer het haar speet en dat ze zou willen dat we het goedmaakten. Mijn ouders zijn woedend en zeggen dat ik moet vergeven, want wat ze ook heeft gedaan, ze zit nu in de ellende en haar kinderen verdienen het om een ​​tante te hebben. Ben ik degene die fout is?”

Hoe zou jij je gedragen in haar plaats?

Advertisement