Ze probeert te voorkomen dat haar zoon gaat trouwen door zijn vriendin $10.000 aan te bieden: ze neemt het geld aan en trouwt toch

Janine image
door Janine

23 Augustus 2022

Ze probeert te voorkomen dat haar zoon gaat trouwen door zijn vriendin $10.000 aan te bieden: ze neemt het geld aan en trouwt toch
Advertisement

Elke moeder zou het geluk van haar kind willen en zou nooit iets doen om het te belemmeren, tenzij ze er een vertekend idee van heeft. Opdringerigheid is echter nooit een goede keuze, vooral als het geen grenzen kent. Hoe vaak horen we niet van verhalen tussen schoonmoeder en schoondochter, waarbij de laatste niet weet hoe ze de eerste een halt kunnen toeroepen en de sereniteit van het gezin in hun eigen huis kunnen beschermen? Hoewel er speciale en positieve relaties zijn tussen de twee partijen, zijn er gevallen waarin dit helaas moeilijk is: een Reddit-gebruiker vertelde een verhaal dat haar erg raakte en dat dertig jaar geleden is gebeurd.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"Dit is niet mijn verhaal", begint de auteur van het bericht. "Een vrouw die ik een paar jaar geleden leerde kennen via mijn werk, een heel lieve verpleegster, vertelde het me. Ze was afgestudeerd als verpleegkundige en had samen met haar vriendin besloten om te verhuizen naar een van de steden die de tijdschriften aanduiden als die met 'de meest geschikte vrijgezellen'.

Na de verhuizing ontmoette de jonge vrouw wat haar toekomstige echtgenoot zou worden, maar met een probleem: zijn moeder keurde het niet goed. “Ze vond dat het meisje niet geschikt was voor haar familie. Het gelukkige paar verloofde zich uiteindelijk en de toekomstige schoonmoeder deed er enkele maanden alles aan zodat ze uit elkaar zouden gaan. Ze probeerde de verpleegster terug te laten keren naar waar ze vandaan kwam en tegelijkertijd probeerde ze haar dierbare zoon er vriendelijk van te overtuigen dat dit niet de juiste vrouw voor hem was.”

Ook behandelde de moeder van de man haar toekomstige schoondochter slecht als ze alleen waren, terwijl ze zich lief en aardig voor haar toonde als ze in gezelschap waren. Ondanks alles gingen de huwelijksvoorbereidingen door, totdat de dag van het huwelijk was aangebroken: toen ze haar hoop zag verdwijnen, ging de schoonmoeder nog verder en zette alles op alles.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"Ze probeerde een manier te vinden om alleen te zijn met de verpleegster en deed haar een 'royaal' aanbod: haar vriend verlaten en nooit meer terugkomen, in ruil voor $10.000. We hebben het over bijna 30 jaar geleden, dus een aanzienlijk bedrag voor de meeste mensen."

Wat was de reactie van de verpleegster en wat deed ze op dat moment? "Ze was het gedrag van de vrouw echt zat en voelde zich beledigd, maar omdat ze erg intelligent was, hield ze zich rustig en accepteerde ze het aanbod. Ze nam het geld aan, ging niet weg en trouwde toch." De schoonmoeder kon er niets aan doen of iets zeggen, want dat zou betekenen dat ze zichzelf zou blootgeven en aan de familie zou toegeven wat ze had gedaan, wat haar reputatie zou schaden.

"De verpleegster en haar man zijn nog steeds gelukkig getrouwd, hun kinderen zijn opgegroeid en de man heeft nooit geweten wat er is gebeurd, terwijl de schoonmoeder al bijna dertig jaar zwijgt."

Wat vind je van het gedrag van de moeder van de man en de reactie van de verpleegster? Wat zou jij in haar plaats hebben gedaan?

Advertisement