Een fotograaf legt een prachtige Brahmidia hearseyi vast: de vorm van zijn vleugels lijkt op de ogen van een tijger

Janine image
door Janine

15 Mei 2020

Een fotograaf legt een prachtige Brahmidia hearseyi vast: de vorm van zijn vleugels lijkt op de ogen van een tijger
Advertisement

Zonder het buitengewone werk van natuurfotografen zouden wij, gewone stervelingen, heel vaak niet in staat zijn om met verbazing en verwondering de grootste en meest verbazingwekkende creaties van Moeder Natuur te zien. Onze planeet is een verborgen schat met een grote verscheidenheid aan flora en fauna, en dankzij enthousiastelingen zoals de fotograaf David Weiller konden we samen met hem de close-up beelden van de zogenaamde "Brahmidia hearseyi" bewonderen.

via David Weiller

Advertisement
goldentakin/Flickr

goldentakin/Flickr

De Brahmidia hearseyi (Brahmaea hearseyi) bevindt zich in de noordoostelijke Himalaya, in het westen van China, in Sundaland, in Birma en de Filippijnen. Een van deze plaatsen, Sabah, op Borneo, is de plaats waar Weiller de bijzondere mot ontmoette. “Dit was een gelukkige ontdekking omdat het 's nachts werd aangetrokken door het licht van mijn bungalow in het regenwoud. Toen ik haar zag, net uitgekomen en met haar verrassende vormen, was ik zo verrast."

Advertisement
Pavel Kirillov/Flickr

Pavel Kirillov/Flickr

Terwijl de mot rustig op een tak zat, lukte het de fotograaf een buitengewone video in zeer hoge definitie te maken van haar eigenaardige tekens; zoals je kunt zien, lijkt het alsof hypnotische tijgerogen op haar vleugels zijn geschilderd. David Weiller vertelt over de toevallige ontmoeting: “De volgende ochtend, bij zonsopgang, zat ze nog steeds stil op dezelfde plek. Ik installeerde mijn statief, camera en macrolens en begon wat foto's en video's te maken terwijl ze haar vleugels langzaam spreidde. Een paar minuten later kwam de zon op en vloog de mot de blauwe lucht in."

David Weiller

David Weiller

Deze mot behoort tot de familie van de herfstspinners, ook wel bekend als Brahmaea. Hun familie bestaat uit 7 verschillende soorten met bijna 40 verschillende ondersoorten motten en wat al deze soorten uniek maakt, zijn hun ingewikkelde vleugelpatronen die iedereen die ze zien, verwonderen. De Brahmaea hearseyi is waarschijnlijk de meest bizarre van de familie, omdat de bruin gekleurde vleugels gemakkelijk kunnen worden verward met de ogen van een tijger.

Een soort dat net zo zeldzaam als spectaculair voor het oog is, vind je niet?

Advertisement