12 dieren die moeder natuur zo bizar heeft willen maken dat ze onwerkelijk lijken - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
12 dieren die moeder natuur zo bizar…
Een boer vindt per ongeluk een oude schat op zijn land: 1.753 Romeinse munten Ouderen in een verpleeghuis maken 11 beroemde kunstwerken na, de een nog leuker dan de ander

12 dieren die moeder natuur zo bizar heeft willen maken dat ze onwerkelijk lijken

Door Janine
19.155
Advertisement

Het is moeilijk om niet te worden betoverd door documentaires over dieren. Als je even kijkt besef je hoe rijk hun wereld is aan strategieën, rituelen en sociale regels die we volledig negeren. Door de eeuwen heen, zo niet millennia, hebben dieren een evolutionair pad gevolgd dat hen in staat heeft gesteld om in hun leefgebied te overleven: de bijzondere en bizarre aspecten van sommige dieren zijn voornamelijk hier aan te danken. In dit artikel hebben we een lijst gemaakt met zeer ongebruikelijke wezens waarvan je moeilijk kunt geloven dat ze echt zijn!

De gouden stompneusaap is een inheemse primaat uit China. Het heeft kort goudkleurig haar en een stompe neus. Mannetjes hebben een blauw gelaat.

De waaierhoen blaast zijn keelzakken op tijdens paringsperiodes om partners aan te trekken.

Advertisement

De jerboa met zijn lange oren gebruikt bijna uitsluitend zijn achterpoten om te bewegen. De oren zijn ongeveer de helft van de lengte van het lichaam.

Hoewel het een vogel is, kan de Casuaris niet vliegen. Naast de karakteristieke kleuren van de snuit en nek, herken je hem aan de bizarre kuif op de kop.

De saiga heeft een merkwaardige neusstructuur: de grote neusgaten zouden dienen om de koude lucht van de Russische winter te verwarmen en om het stof in de zomer te filteren.

Advertisement

De roodlip batvis is ook bizar vanwege de manier waarop hij op de zeebodem beweegt: hij gebruikt de rugvinnen alsof het poten zijn en springt in plaats van te zwemmen.

Glaskikkers hebben een transparante buik waardoor de organen te zien zijn.

Advertisement

De okapi lijkt misschien een naaste verwant van zebra's, in plaats daarvan is het meer verwant aan giraffen en heeft het een erg lange nek in vergelijking met de rest van het lichaam.

De koritrap heeft een zeer dik verenkleed in zijn nek waardoor hij groter lijkt dan hij in werkelijkheid is.

Advertisement

De satanische bladstaartgekko is een meester in camouflage: hij slaagt erin het lichaam plat te maken om zijn schaduw te elimineren en kan de bladstaart laten vallen om roofdieren te verwarren.

Dit dier wordt gewoonlijk pandamier genoemd, maar het is geen mier: het is een wesp zonder vleugels en leeft in Chili.

De Aziatische chitra heeft een veel kleinere kop dan zijn schild.

Welk dier maakte het meeste indruk op je? Ken je andere die zo bijzonder zijn dat we ze niet hebben genoemd? Laat het ons weten in de reacties!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt