In Japan rusten tientallen herten uit onder de bloeiende kersenbomen: de foto's lijken uit een film te komen

Janine image
door Janine

01 Juni 2020

In Japan rusten tientallen herten uit onder de bloeiende kersenbomen: de foto's lijken uit een film te komen
Advertisement

In april 2020 heeft de Japanse premier officieel de noodtoestand uitgeroepen door de wereldwijde pandemie veroorzaakt door het coronavirus; het was niet meer mogelijk om samen bijeen te komen, het huis te verlaten, behalve om essentiële of dringende redenen. Plotseling had een van de meest populaire manifestaties van Japan in deze lenteperiode weinig getuigen om al zijn buitengewone schoonheid en triomf van kleuren te bewonderen.

via Explica

Advertisement
El Pais/YouTube

El Pais/YouTube

In feite is de lentetraditie van hanami, wat letterlijk betekent "naar de bloemen kijken" erg belangrijk in Japan, en dan hebben we het over de kersenbloesems, die tussen de maanden april en mei het mooiste van zichzelf laten zien met spektakels waar vele bezoekers van over de hele wereld op afkomen. Maar in de periode van de lockdown had het fenomeen hanami weinig ooggetuigen, zo niet een paar gelukkigen die in april en mei 2020 het park van Nara, in Japan, bezochten.

Dit park is over de hele wereld beroemd omdat het meer dan 1200 sikaherten huisvest; een erfgoed van de fauna dat de hele wereld altijd met eerbied heeft gerespecteerd; met de periode van de bloeiende kersenbomen gaven deze herten een spektakel met sprookjesachtige en krachtige beelden.

Advertisement
El Paìs/YouTube

El Paìs/YouTube

Weinig gelukkigen hebben deze suggestieve beelden vast kunnen leggen, zoals de Spaanse krant El Paìs meldde in deze prachtige video die op YouTube is gepubliceerd: een groep herten in het park van Nara geniet van de kersenbloesemperiode die letterlijk op een kleurrijk bloementapijt van roze en paarse kleuren liggen, die van de vrolijk bloeiende bomen vallen.

Een beeld dat iedereen die het ziet raakt en dat ons eraan herinnert dat de lockdown, in afwezigheid van mensen, natuurlijke spektakels heeft opgeleverd waar de dieren, de echte meesters van het koninkrijk van de natuur, in vrede van hebben genoten.

Advertisement