In Nardò een boete tot 450 euro voor degenen die handschoenen en maskers op straat gooien: het is oorlog tegen de onbeschoftheid om het milieu te beschermen

Janine image
door Janine

20 Mei 2020

In Nardò een boete tot 450 euro voor degenen die handschoenen en maskers op straat gooien: het is oorlog tegen de onbeschoftheid om het milieu te beschermen
Advertisement

De strijd tegen Covid-19 voorziet niet alleen in een constante inzet om de juiste beperkende maatregelen van de overheid te respecteren, maar is ook een concrete strijd tegen onvermogen. Het aantal maskers en handschoenen dat op straat wordt gegooid, neemt namelijk toe: steeds meer mensen gooien deze beschermende middelen, eenmaal gebruikt, op de grond. Wat deze mensen niet begrijpen, is dat hun acties niet alleen een smet op de stedelijke inrichting zijn, maar ook gevaarlijk zijn voor het milieu en een potentiële bron van besmetting vormen. In Nardò, in Puglia, nam burgemeester Pippi Mellone onmiddellijk een maatregel om dit betreurenswaardige gedrag tegen te gaan: een boete tot 450 euro voor degenen die gebruikte handschoenen en maskers op straat achterlaten.

via Repubblica

Advertisement
Twitter / Aaron Mento

Twitter / Aaron Mento

De geldboete die wordt voorgesteld in de door de burgemeester van Nardò ondertekende verordering varieert van 75 tot 450 euro, voor iedereen die betrapt wordt op het op de grond gooien van gebruikte beschermende handschoenen en maskers. Een noodzakelijke maatregel om de onbekwaamheid in te dammen van degenen die klaarblijkelijk de ernstige schade die ze de planeet en de mensen om hen heen blijven aandoen, niet begrijpen. Voor Pippi Mellone, burgemeester van Nardò, treedt de nultolerantie op tegen deze "viezigheid”, zoals hij ze omschreef; de gemeente zorgt er op haar beurt voor dat ze meer vuilnisbakken in de stad zal installeren, waar de beschermende middelen die we vaak gebruiken om ons tegen Covid-19 te beschermen, wettelijk moeten worden weggegooid.

Advertisement
Facebook / Fridays For Future Termoli

Facebook / Fridays For Future Termoli

Zoals de bepaling zegt, moet de verwijdering van handschoenen en maskers plaatsvinden in overeenstemming met de bepalingen van het Istituto Superiore della Sanità: gebruikte veiligheidsmiddelen moeten worden weggegooid in het ongedifferentieerd afval, bij voorkeur door ze in goed gesloten plastic zakken te doen. Deze voorwerpen zijn niet alleen een mogelijke bron van besmetting voor anderen, maar het duurt ook tientallen jaren voordat ze uit het milieu verdwijnen en onze reeds lijdende planeet kan zich geen extra risico veroorloven.

Dat van de burgemeester van Nardò was daarom een ​​noodzakelijke maatregel om de onbekwaamheid in te dammen van degenen die de ernst van hun daden nog niet volledig hebben begrepen.

Advertisement