Grappig en verontrustend tegelijk: deze schapen met de “zwarte neuzen” zien eruit als de leden van een metalband - Curioctopus.nl
x
Grappig en verontrustend tegelijk: deze…
Een jongen fotografeert de meest absurde renovaties die hij zag voordat hij de huizen binnenging: de een nog gekker dan de ander 15 foto's van ongedisciplineerde automobilisten wier rijbewijzen onmiddellijk moeten worden ingetrokken

Grappig en verontrustend tegelijk: deze schapen met de “zwarte neuzen” zien eruit als de leden van een metalband

04 Juni 2020 • Door Janine
13.499
Advertisement

Het Walliser zwartneusschaap is een bijzonder en oud schapenras dat typisch is voor het kanton Wallis, in Zwitserland. De oorsprong gaat terug tot de vijftiende eeuw, maar de officiële erkenning dateert uit 1962. Het is een zeer robuust type schapen, bijzonder geschikt voor de hoge bergen, waar het zelfs op zeer steile punten kan rennen. Maar afgezien van zijn intrinsieke kenmerken, wordt het Walliser zwartneusschaap gekenmerkt door zijn werkelijk buitengewone aspect: snuit, oren en poten zijn volledig zwart en contrasteren op een duidelijke manier met zijn witte vacht.

via: Tip Hero

Op internet kunnen veel gebruikers nog steeds niet beslissen of dit schaap echt het mooiste is dat ze ooit hebben gezien... of het meest verontrustende!

Het ziet eruit als een bijeenkomst voor metal muziek ... en in plaats daarvan zijn het gewoon hele mooie zwartneusschapen!

Advertisement

Om als zodanig te worden herkend, moet een zwartneusschaap een zwarte snuit en oren hebben; ook op de knieën moet het zwarte vlekken hebben. Bovendien moeten de hoorns groot en spiraalvormig zijn.

Het zwarte schaap van de familie?

Hun recente populariteit is niet zozeer te danken aan hun dikke witte vacht, maar aan hun mooie zwarte snuiten!

Dit schapenras is niet erg veeleisend en kan heel gemakkelijk worden gefokt.

Zijn ze niet schattig?

foto: Redbubble
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt