Dit is Zeus, de geredde blinde dwergooruil met ogen die op een sterrenstelsel lijken - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit is Zeus, de geredde blinde dwergooruil…
Deze vrouw gebruikte de quarantaine om haar hele huis in een prachtige zee van bloemen en kleuren te veranderen 12 keer waarin de natuur de overhand heeft gehad en zich niet door de mens heeft laten “veroveren”

Dit is Zeus, de geredde blinde dwergooruil met ogen die op een sterrenstelsel lijken

Door Janine
1.302
Advertisement

Iedereen die een roofvogel heeft gezien, kan niet ontkennen dat het dieren zijn met een ongelooflijke charme. Vooral de ogen zijn het element dat het meest betovert, door de vorm, kleur of intensiteit van de blik.

Vandaag willen we je kennis laten maken met een roofvogel met heel bijzondere ogen: het gaat om de dwergooruil, hij heet Zeus en hij heeft ogen die lijken op de sterrenhemel of zelfs een sterrenstelsel, want hij is helaas blind. Maar wanhoop niet, want hij woont in een centrum dat voor hem zorgt en hem heeft uitgekozen als mascotte!

Dit is Zeus, de blinde dwergooruil wiens ogen op een sterrenhemel lijken.

Zeus werd gevonden buiten een veranda in Zuid-Californië. Degenen die het vonden, merkten het probleem aan de ogen op omdat hij herhaaldelijk tegen de muren van het huis opbotste. Nadat hij werd gevangen, werd hij naar een dierenarts gebracht die zijn blindheid bevestigde. Zeus is voor ongeveer 90% blind.

Omdat hij niet kon worden vrijgelaten, werd hij naar een roofvogelcentrum in Californië gebracht, waar hij momenteel woont.

Dwergooruilen worden vaak aangezien voor uilen, maar het is hun grootte die het verschil maakt; de dwergooruiltjes zijn erg klein, ze zijn slechts 20 centimeter lang!

Advertisement

In tegenstelling tot zijn soortgenoten, zijn zijn ogen donker met een witte tint die met weinig verbeeldingskracht het sterrenstelsel oproepen!

Het was de dierenarts die het zijn naam gaf: Zeus, als de god van de hemel en de bliksem.

Come meet Zeus this Saturday at our Flashlight Safari! Experience nocturnal wildlife at WLC with an after hours tour...

Pubblicato da Wildlife Learning Center su Mercoledì 11 dicembre 2019

Zeus is de mascotte van het centrum geworden: het verwelkomt bezoekers die de vogelachtige gasten komen bezoeken.

Advertisement

Gelukkig heeft Zeus een veel veiliger plek gevonden dan de natuur: meestal rust hij op een zitstok in het kantoor van de oprichter van het centrum!

De natuur is de beste plek voor dieren om te leven, maar niet voor degenen zoals Zeus, die een fundamenteel zintuig voor overleven heeft verloren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt