Deze dolfijn “bedankt" de mensen die haar voeden door schelpen en koralen van de zeebodem naar de kust te brengen

Janine image
door Janine

30 Mei 2020

Deze dolfijn “bedankt" de mensen die haar voeden door schelpen en koralen van de zeebodem naar de kust te brengen
Advertisement

Dat dolfijnen tot de meest bekwame en intelligente zoogdieren behoren die de wetenschap kent, wisten we; in feite is de kleine hoofdpersoon van dit prachtige verhaal, dat enerzijds de bescherming van deze prachtige en kostbare zeezoogdieren laat zien en anderzijds het milieu, een Sousa-dolfijn genaamd Mystique, wiens intelligente gedrag de staf van het natuurreservaat waarin dit dier leeft verraste.

via The Independent

Advertisement

Mystique is 29 jaar oud en leeft vrij in het natuurreservaat Tin Can Bay in Queensland, in Australië; in dit reservaat zijn dolfijnen gewend aan de aanwezigheid van toeristen die ze, onder begeleiding van vrijwilligers van het Barnacles Dolphin Centre en het Dolphin Feeding Centre, heerlijk zeevoedsel geven. Maar desondanks is Mystique geen dolfijn zoals alle anderen…

Advertisement

In feite brengt Mystique de toeristen die haar voedsel geven, een “geschenk” van echte schatten die van de oceaanbodem komen: van schelpen met de meest uiteenlopende vormen tot prachtige koralen, tot glazen flessen die in de zeebodem worden bewaard die tot verre tijden behoorden. Vrijwilligers noemen haar een ​​echte "schatzoeker".

Lyn McPherson, een van de vrijwilligsters van het Australische reservaat, zegt dat zelfs tijdens de maanden van de lockdown waarin het natuurpark gesloten was voor toeristen, de activiteit van de schatzoeker nooit stopte en dat ze, ondanks dat dit gedrag haar niet door mensen is aangeleerd, weten dat Mystique altijd een zeer genereuze dolfijn is geweest.

Lyn McPherson zei in feite: “Ze draagt ​​de voorwerpen op haar snuit of in haar bek, en dan geeft ze ze vriendelijk aan ons. Als ze ze echter laat vallen als ze nog te ver weg is, zeggen we haar dat het niet voldoende is, en dan haalt ze het op en brengt het dichter bij ons ."

Kortom, Mystique is een Sousa-dolfijn die werkelijk uniek in de wereld is; niet alleen is ze erg vrijgevig jegens de mensen die haar voeden, maar ze "beantwoordt" het vriendelijke gebaar door de oceaanbodem schoon te maken door koraal en schelpen van buitengewone schoonheid naar de kust te brengen.

Goed zo Mystique!

Advertisement