Een kat met een tweekleurig gezicht wordt de vader van twee kittens: de ene is zwart, de andere is grijs

Janine image
door Janine

28 Juni 2020

Een kat met een tweekleurig gezicht wordt de vader van twee kittens: de ene is zwart, de andere is grijs
Advertisement

Inmiddels is hij een ster op het web geworden dankzij zijn zeldzame, maar toch zo fascinerende genetische mutatie; de kat Narnia is waarschijnlijk een van de meest gevierde en bekendste katten met chimerisme van de afgelopen jaren: de ene helft van het gezicht is zwart, de andere helft grijs. Een absoluut ongebruikelijk kenmerk bij katten die zijn baasje Stephanie Jimenez ervan overtuigde om een ​​Instagram-account te openen om de wereld alle eigenaardigheden van Narnia te laten zien. Die nu vader is geworden van twee kittens.

via People

Advertisement

Narnia is een kat die lijdt aan chimerisme, een genetische verandering die wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van een extra X-chromosoom in de embryonale ontwikkelingsfase

Advertisement

Deze variatie heeft de kat beroemd gemaakt op het web, dankzij zijn Instagram-profiel die zijn baasje Stephanie Jimenez heeft geopend

Dankzij zijn chimerisme is het alsof Narnia twee gezichten heeft: de ene helft grijs en de andere helft zwart

Een fascinerende bijzonderheid die zijn nieuwe nest niet heeft geërfd: Narnia is namelijk vader geworden van twee kittens!

Jammer dat de twee kittens van Narnia niet de eigenschap hebben die hun vader beroemd heeft gemaakt...

Advertisement

De twee kittens werden respectievelijk Phoenix en Prada genoemd

Phoenix heeft een volledig grijze, dikke vacht

Advertisement

Terwijl Prada helemaal zwart is met een wit vlekje aan de bovenkant van zijn borst!

Kortom, vader Narnia heeft een kop die voor de helft grijs en voor de helft zwart is, en de twee kittens hebben beide de kleuren van de vader zonder het erfelijke chimerisme geërfd. Maar desondanks zijn het prachtige kittens.

Advertisement