Bowie, de prachtige kat met bijzondere ogen die een ster op het web is geworden - Curioctopus.nl
x
Bowie, de prachtige kat met bijzondere…
Een meisje redt een sabelmarter op een pelsfokkerij in Rusland en besluit het te adopteren Deze fotograaf is erin geslaagd om de mooiste momenten vast te leggen van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen een hond en een uil

Bowie, de prachtige kat met bijzondere ogen die een ster op het web is geworden

03 Januari 2020 • Door Janine
2.927
Advertisement

Hij is ook bekend onder de bijnaam "White Duke", een beroemd personage en alter ego dat hij zelf heeft gecreëerd op het album Station to Station uit 1976. We hebben het over David Bowie, een van de meest invloedrijke songwriters en acteurs van de pop- en rockscene, die is overleden in januari 2016 op 69-jarige leeftijd.

Een origineel en excentriek figuur, dat van Bowie, die een ongelooflijke muzikale erfenis heeft achtergelaten, dat de wereld niet zo snel zal vergeten. Om hem heen werd in feite een echte mythische "aura" gecreëerd door veel fans. Zoals Maria Lloret, een Spaans meisje uit Alicante, die een eigen eerbetoon aan David Bowie heeft opgedragen. Hoe? Door haar heel speciale kattenvriend!

Bowie is voor Maria niet alleen de naam van de Engelse singer-songwriter, maar ook die van haar kat. Het is een in de steek gelaten en door een Spaanse dierenkliniek geredde kat. Toen het meisje hem ontmoette, was het meteen liefde op het eerste gezicht en ze begreep dat ze hem moest meenemen.

Advertisement

De reden is direct zichtbaar door naar de foto's van de kat te kijken: het is een echt origineel uitziend wezen. Beginnend met zijn ogen, van twee verschillende kleuren, een blauwe en een groene (zoals die van David Bowie waren verondersteld te zijn), en zijn vacht, gekenmerkt door een enkele donkere vlek in het midden van de snuit, evenals andere soortgelijke op de rest van het lichaam.

En het karakter van deze kat is net zo bijzonder: Bowie is speels, aanhankelijk, zeer levendig en ook een beetje onbeschaamd. Hij speelt graag en "pronkt" met zijn unieke charme voor de cameralens, wanneer zijn menselijke vriendin besluit hem te vereeuwigen.

Maria houdt zoveel van hem dat ze een blog en een Instagram-pagina speciaal voor hem heeft gemaakt. Hier, tot grote vreugde van de vele followers, vertelt en vereeuwigt ze alle dagelijkse avonturen van haar prachtige kat.

Het doel van Maria, als grote dierenliefhebber, is om met haar shares steeds meer mensen bewust te maken om katten en honden in moeilijkheden te helpen en te adopteren, die misschien slechts een beetje warmte en genegenheid nodig hebben om geluk te vinden. We wensen haar en haar mooie Bowie het allerbeste!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt