Lamborghini presenteert zijn eerste jacht: de boot van 3 miljoen euro die eruitziet als een sportwagen - Curioctopus.nl
x
Lamborghini presenteert zijn eerste…
15 situaties die grenzen aan het absurde die ons erg irriteren Hij maakt een off-road

Lamborghini presenteert zijn eerste jacht: de boot van 3 miljoen euro die eruitziet als een sportwagen

07 Juli 2020 • Door Janine
7.372
Advertisement

Er zijn voertuigen die een unieke charme hebben en die ons, als we ze langs zien rijden, al duizelig maken, geïntrigeerd door hun esthetiek, hun kracht en door het feit dat je ze niet elke dag ziet. Supercars, zoals Lamborghini's, vallen zeker in deze categorie voertuigen.

Het is waar: in de meeste gevallen zijn het objecten "voor de rijken", waar velen van ons misschien alleen maar over kunnen dromen. Dromen kost echter niets en het is bijzonder om de meest ongelooflijke en futuristische ontdekkingen in motortechnologie nauwkeurig te onderzoeken. Om deze reden willen we je een unieke "hybride" voorstellen, tussen een supercar en... een jacht, ontworpen door Lamborghini: een futuristisch, krachtig (en zeer duur) voertuig waarmee maar weinig gelukkige en rijke mensen binnenkort de zeeën kunnen bevaren.

Een speciaal voertuig als dit jacht verdiende even speciale nummers en functies. 63 is in dit geval het terugkerende nummer. 1963 is het jaar waarin Lamborghini werd opgericht in Italië, net zoals er 63 exemplaren zijn van het geproduceerde jacht.

foto: Lamborghini

Zijn naam? Tecnomar for Lamborghini 63, met wederom het bijzondere nummer. Iets minder dan 20 meter lang (ongeveer 63 voet, overbodig te zeggen), weegt dit jacht met gestroomlijnde en futuristische lijnen 24 ton en wordt aangedreven door 2 V12-motoren (uiteraard Lamborghini), die 4000 pk ontwikkelen!

Advertisement

Voor het ontwerp en de constructie werkte het Italiaanse motorbedrijf samen met The Italian Sea Group, een merkin de vaarwereld, bekend om de productie en ontwikkeling van krachtige en luxe boten.

Tecnomar for Lamborghini 63 is niet het "gebruikelijke" jacht: als je hem ziet zul je beseffen dat alles in dit voertuig verwijst naar de identiteit van het sportmerk. Te beginnen met de lijn, die in alle opzichten aan een auto doet denken, en in het bijzonder de Sian FKP 37, de eerste hybride made in Lamborghini, waar ook slechts 63 exemplaren van zijn geproduceerd.

Wat betreft het design is er geen gebrek aan ideeën die ook voortkomen uit historische modellen uit de jaren ’60 en ’70, zoals Miura en Countach, duidelijk opnieuw geïnterpreteerd in een modern jasje. Tecnomar is volledig gemaakt van koolstofvezel en over elk detail is goed nagedacht en is gemaakt van verfijnde materialen.

Advertisement

Van de voorkant tot de achterkant is deze boot een echte "aquatische" Lamborghini, met het dashboard dat lijkt te horen bij een sportwagen, evenals een enorm scala aan kleuren en aanpassingen.

De 63 exemplaren van de Tecnomar for Lamborghini 63 zijn, zoals we al zeiden, een luxe die maar weinigen zich kunnen veroorloven, aangezien hun aankoopprijs op 3 miljoen euro wordt vastgesteld. Bovendien staan ​​exclusiviteit en luxe ook synoniem voor hoge kosten. Iedereen die zo'n som niet kan betalen, moet genoegen nemen om deze boot op de foto te bewonderen of - wie weet - in het water, als een echte supercar met een romp.

foto: Lamborghini
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt