Op de ringweg rijdt hij 16 km achteruit in minder dan 30 minuten: dat is nog nooit iemand gelukt

Janine image
door Janine

22 Oktober 2022

Op de ringweg rijdt hij 16 km achteruit in minder dan 30 minuten: dat is nog nooit iemand gelukt
Advertisement

Voortdurende inzet leidt tot het overschrijden van je grenzen. In ieders leven is er een obstakel dat onoverkomelijk lijkt, maar uiteindelijk stelt toewijding je in staat om het te omzeilen en het doel te bereiken. Vaak worden deze belemmeringen op een negatieve manier gezien en niet voor wat ze zijn, dat wil zeggen een reden voor groei of een hulpmiddel om iemands karakter te vormen en te versterken.

Chandramouli heeft dit record altijd al willen vestigen en heeft hard gewerkt om zijn grenzen te verleggen. Hij wilde met deze onderneming vooral een boodschap sturen. Laten we meer te weten komen over zijn heldendaden.

via Indian Times

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Deze 35-jarige Indiase man uit Tamil Nadu heeft een nieuw wereldrecord gevestigd voor de langste afstand achteruit rijden in 30 minuten. In deze tijd heeft hij 16 kilometer en 140 meter afgelegd. Dit alles vond plaats aan de ringweg Edappadi. Het vorige record werd gevestigd door Tesson Thomas uit Pathanamthitta, in Kerala, die in dezelfde tijd slechts 14,2 km wist af te leggen.

Chandramouli heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot auto's. Vanaf het moment dat hij begon te rijden, bereidde hij zich voor op deze dag. Deze onderneming was niet alleen bedoeld om een ​​nieuw wereldrecord te vestigen, maar ook om een ​​boodschap af te geven: hij wilde jongeren laten zien hoe belangrijk veiligheid bij het autorijden is.

Als je achter het stuur zit, moet je aandacht besteden aan elk klein detail, aan alles wat er om je heen gebeurt. De betrokkene benadrukte dan ook hoe bij deze gelegenheid alle nodige voorzorgsmaatregelen werden genomen om te voorkomen dat er problemen zouden ontstaan. Voordat hij het record brak, moest hij oefenen en talloze pogingen ondernemen.

Advertisement
Tamilarasan G/ YouTube - Screenshot

Tamilarasan G/ YouTube - Screenshot

Hoewel Chandramouli veel had getraind, is het niet gemakkelijk om 30 minuten achterom te kijken, vooral nekklachten kunnen ontstaan. Toen alles achter de rug was, werden er meteen controles uitgevoerd. Zijn prestatie was om binnen een half uur de meeste kilometers achteruit te rijden, maar het record voor de langste afgelegde afstand is van Brian Keene en James Wright die in 1984 37 dagen en 14.534 km achteruit reden.

Een werkelijk complexe onderneming, alleen succesvol dankzij de talrijke genomen voorzorgsmaatregelen. Wie weet of de boodschap die hij wilde sturen, wordt ontvangen...

Advertisement