Hij laat zijn zonnebril op het dashboard liggen: de auto vat vlam

Janine image
door Janine

11 Juni 2023

Hij laat zijn zonnebril op het dashboard liggen: de auto vat vlam
Advertisement

Veel mensen verlangen naar zomer en warmte, ze kunnen niet wachten tot het mooie seizoen aanbreekt om zich onder te dompelen in de warmte van de zonnestralen. De verandering in temperatuur en klimaat kan tot veel problemen leiden, maar als de schade die stormen kunnen aanrichten bekend is, is de schade die de zon kan aanrichten minder bekend, behalve natuurlijk droogte.

In het verhaal dat we gaan vertellen, zijn er echter enkele problemen naar voren gekomen die te maken hebben met de hoge temperatuur. Een man zag namelijk zijn auto in brand vliegen nadat hij zijn zonnebril op het dashboard had laten liggen. Het ingrijpen van de brandweer was noodzakelijk. Laten we beter kijken wat er is gebeurd.

via BBC

Advertisement

The sun has been strong but beware this can cause fire ⚠️ Earlier we attended a fire caused by sunglasses left on the...

Pubblicato da Nottinghamshire Fire and Rescue Service su Sabato 27 maggio 2023

Als je uit de auto stapt moet je altijd goed opletten wat je er in achterlaat, want in sommige gevallen kunnen er echte rampen ontstaan. De brandweerlieden van Nottinghamshire (Verenigd Koninkrijk) zijn zich hiervan terdege bewust, omdat ze een foto op hun profiel hebben geplaatst die bij veel mensen angst heeft opgeroepen. De afbeelding toont in feite een auto die in brand is gevlogen. En het was een zonnebril die alles veroorzaakte.

"De zon - legden de brandweerlieden van Nottinghamshire uit - was erg sterk, dus laat het in ieder geval een waarschuwing zijn dat het brand kan veroorzaken. Het is erg gevaarlijk om een ​​zonnebril in de auto te laten liggen. Controleer daarom voordat je uit de auto stapt wat erin ligt, en zorg ervoor dat er geen reflecterende voorwerpen zijn, zoals glas, anders bestaat er door direct zonlicht het risico dat er brand uitbreekt. Wees altijd zeer voorzichtig".

Advertisement
Luxottica/Wikimedia Commons - Not the actual photo

Luxottica/Wikimedia Commons - Not the actual photo

Het beeld maakte veel mensen bang, die besloten in te grijpen door een opmerking te plaatsen onder de foto die door de brandweerlieden was geplaatst, bewerend dat ze niet konden geloven dat zoiets mogelijk was. "Ik had niet gedacht dat een zonnebril zulke schade kon aanrichten", "goede informatie, vanaf nu zullen mensen waarschijnlijk beter opletten" of, nogmaals, "goed gedaan, zo'n waarschuwing moet altijd gegeven worden. Het is te riskant brand veroorzaken door een simpele onzorgvuldige fout".

En jij? Wist je dat het blootstellen van je bril aan zonlicht brand kon veroorzaken?

Advertisement