Enkele onfeilbare remedies waarmee je mieren uit je huis kunt houden

Janine image
door Janine

13 Juni 2023

Enkele onfeilbare remedies waarmee je mieren uit je huis kunt houden
Advertisement

Een van de grootste angsten van mensen zijn insecten. Kleine diertjes die overal naar binnen weten te sluipen, het is voldoende voor ze dat ze een sprankje licht zien. Een van de meest voorkomende insecten zijn mieren, vooral als het warm begint te worden kunnen deze uit hun schuilplaatsen komen en huizen binnendringen, waardoor ze een zeer vervelend probleem worden voor de eigenaren. Zodra je deze ongewenste gasten in je huis begint te zien, zul je op alle mogelijke manieren proberen ze weg te jagen.

Er zijn enkele natuurlijke remedies die kunnen helpen om mieren weg te houden uit je huis, waardoor iedereen in vrede kan leven zonder bang te hoeven zijn dat deze insecten elk moment je ruimtes kunnen binnendringen. Laten we eens kijken wat de technieken zijn om deze ongewenste gasten te verwijderen.

via Bobvila

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Er zijn natuurlijke remedies waarmee je mieren op afstand kunt houden. Deze bestaan ​​uit het planten van aromatische kruiden in de tuin of op het terras. Een van de meest effectieve om deze kleine insecten af ​​te weren, is munt, de sterke geur is een uitstekend afweermiddel. Een andere geweldige bondgenoot is tijm, die een aroma heeft waar mieren niet tegen kunnen.

De planten waar deze ongewenste gasten niet tegen kunnen, zijn niet alleen deze, maar ook basilicum en rozemarijn moeten in overweging worden genomen. Al deze aromatische kruiden hoeven niet per se geplant te worden, het zou ook voldoende zijn om gewoon een paar bladeren neer te leggen op die plekken waar je ze niet wilt laten komen of in die kieren waardoor ze het huis binnen kunnen komen.

Een laatste plant om als bondgenoot tegen deze kleine insecten te gebruiken is lavendel, een kruid dat bekend staat om zijn ontspannende geur, maar waar mieren blijkbaar een hekel aan hebben. Neem gewoon een paar gedroogde bloemen (die een nog sterker aroma afgeven) en plaats ze op de plekken die je veilig wilt houden.

Advertisement
Emilian Robert Vicol/Flickr - Not the actual photo

Emilian Robert Vicol/Flickr - Not the actual photo

Bij het overwegen van deze kruiden is het gemeenschappelijke kenmerk hun sterke geur. Dit voorkomt dat de mieren de penetrante geur waarnemen en het huis binnenkomen.

Kende je deze specifieke "oma's remedies" om je huis te beschermen tegen ongewenste gasten?

Advertisement