Kun jij de oplossing van deze visuele test vinden? Maar weinigen vinden het exacte resultaat

Janine image
door Janine

04 Juli 2023

Kun jij de oplossing van deze visuele test vinden? Maar weinigen vinden het exacte resultaat
Advertisement

Er zijn veel mensen die zich bezighouden met wiskundige tests om te begrijpen hoe intelligent ze zijn. Ze beschouwen deze puzzels als echte uitdagingen tegen zichzelf en de tijd, ze proberen zo snel mogelijk de oplossing te vinden. Ze observeren nauwkeurig de gestelde vraag, analyseren deze en geven vervolgens de oplossing. In dit geval hoeft je alleen maar een goed geheugen te hebben om de waarde van elke afbeelding te onthouden en onmiddellijk berekeningen te kunnen maken. Heel vaak willen degenen die deze raadsels uitproberen buiten de gebaande paden leren denken en hun geest getraind willen houden. Dezelfde berekeningen uitvoeren met de reeds onthulde getallen zou de moeilijkheidsgraad aanzienlijk verminderen. Weet jij onderstaande puzzel op te lossen? Maar weinig mensen kunnen het exacte resultaat vinden. Daag jezelf uit...

Advertisement
Kun jij de oplossing van deze visuele test vinden? Maar weinigen vinden het exacte resultaat - 1

Veel mensen gegrepen door hun enthousiasme, maar vooral door de wens om zo snel mogelijk klaar te zijn, haasten zich in de berekeningen en maken fouten, waardoor ze een verkeerd resultaat geven. De vraag is gebaseerd op eenvoudige wiskundige concepten, namelijk optellen, vermenigvuldigen en delen. Deze operaties zijn, naast het vinden van het resultaat, essentieel voor het associëren van een figuur met een getal. Het is absoluut noodzakelijk om jezelf te trainen om hoofdrekenen te oefenen, aangezien deze vaardigheid niet kan worden geleerd en zich alleen in de loop van de tijd ontwikkelt door voortdurende inspanning.

Advertisement
Kun jij de oplossing van deze visuele test vinden? Maar weinigen vinden het exacte resultaat - 2

Eerst moet je regel voor regel volgen en één som tegelijk oplossen. Allereerst is het noodzakelijk om de waarde van de drank te identificeren. Daarna die van het broodje en tenslotte die van de patat. Zodra de drie waarden zijn gevonden, vervang je gewoon de cijfers in de laatste rij van de afbeeldingen en los je de som op, jammer echter dat velen de wiskundige regels niet onthouden en een verkeerd resultaat krijgen. Als je de oplossing niet hebt kunnen vinden of als je er zeker van wilt zijn dat je het goed hebt geraden, is hier de oplossing van het hele raadsel.

Kun jij de oplossing van deze visuele test vinden? Maar weinigen vinden het exacte resultaat - 3

De waarden van de figuren zijn 10 voor het drankje, 5 voor het broodje en 2 voor de patat. Nu lijkt het eenvoudig, je lost gewoon de som 5+2x10 op. Jammer dat niet iedereen weet dat je eerst de vermenigvuldiging moet uitvoeren en daarna de optelling. In feite antwoorden velen in plaats van 25, ten onrechte 70.

Slaagde jij erin het op te lossen?

Advertisement