Zie jij de 18 driehoeken op de foto?

Janine image
door Janine

03 Juli 2023

Zie jij de 18 driehoeken op de foto?
Advertisement

Veel mensen houden ervan om een spelletje te spelen en proberen vaak logische raadsels op te lossen, om te begrijpen of hun intellectuele capaciteit zo ontwikkeld is als ze denken. Om deze reden verspillen ze, zodra ze een raadsel zien, geen tijd met het lezen van de opdracht en beginnen ze het onmiddellijk te analyseren, proberen ze elke mogelijke truc te begrijpen om tot de oplossing te komen. Ze beschouwen deze raadsels vaak als echte uitdagingen tegen zichzelf en de tijd. In feite is het de bedoeling om zo snel mogelijk de oplossing te vinden.

In dit geval hoef je alleen maar goed te kijken en het hele beeld te analyseren, niet te stoppen bij het voor de hand liggende, maar te onderzoeken, diep te gaan, buiten de gebaande paden te denken. Omdat we vaak stoppen bij de eerste indruk en zoeken naar de gemakkelijke en voor de hand liggende oplossing, maar dat is hier niet het geval. De oplossing is recht voor je ogen, maar het vinden ervan is helemaal niet eenvoudig. Je moet er de nodige tijd over nadenken. Zie jij de 18 driehoeken op de foto?

Advertisement

Het raadsel:

Het raadsel:

De afbeelding toont een eenvoudige driehoek met andere lijnen erin, die de hele figuur in verschillende secties verdelen. Op het eerste gezicht lijken de driehoeken slechts 4, de andere lijken slechts trapeziums te zijn, maar je moet niet alleen stoppen bij de eerste impact, je moet goed naar elk detail kijken, anders loop je het risico het verkeerde antwoord te geven. In feite ligt het antwoord niet voor de hand en alleen degenen met een hoog IQ kunnen het in tien seconden vinden. Een beperkte tijd, die echter de redeneervaardigheden van een individu aantoont.

Advertisement
Zie jij de 18 driehoeken op de foto? - 2

Je moet gewoon buiten de gebaande paden denken, niet stoppen bij de driehoeken die je meteen ziet, je moet de figuur bijna ontleden, kijken hoe de lijnen erin slagen om andere driehoeken te vormen. Het is noodzakelijk om de gevonden driehoeken in gedachten te houden om niet in de war te raken en een logica te volgen om ze te tellen.

Als je de oplossing niet hebt kunnen vinden of als je wilt zien of je het raadsel hebt kunnen oplossen, is hier een verklarende video die laat zien hoe je alle 18 driehoeken kunt vinden.

De oplossing:

Was je in staat om ze allemaal te vinden?

Advertisement