In Indonesië is een nieuwe mariene soort ontdekt: een gigantische "kakkerlak" is uit de diepte verschenen

Janine image
door Janine

23 Juli 2020

In Indonesië is een nieuwe mariene soort ontdekt: een gigantische "kakkerlak" is uit de diepte verschenen
Advertisement

Het is grappig om te denken dat de mens veel van zijn energie heeft besteed aan het verkennen van het universum en zijn mysteries, zelfs voordat hij de meeste diersoorten die zich in de diepten van de oceanen verstoppen, wist te begrijpen en bestuderen. Er zijn nog steeds veel diersoorten te ontdekken onder water en elke keer verbazen we ons om deze nieuwe wezens te observeren die plotseling uit een verhaal van Lovecraft lijken te komen. In 2018 ontdekte en catalogiseerde een team van onderzoekers onder leiding van het “Lee Kong Chian” Natural History Museum (LKCNHM), de Nationale Universiteit van Singapore (NUS), duizenden wezens op 63 verschillende locaties in slechts twee weken tijd. Onder deze "angstaanjagende" ontdekkingen valt zeker die van een gigantische mariene "kakkerlak" op die tot op heden officieel is erkend als een nieuwe soort: Bathynomus raksasa.

via Facebook / St. John's Island Marine Laboratory

Advertisement
Facebook / St. John's Island Marine Laboratory

Facebook / St. John's Island Marine Laboratory

Het onderzoek werd gedaan bij een gemiddelde diepte van rond de 800 meter, maar er zijn plaatsen geweest waar onderzoekers tot een diepte van 2100 meter hebben kunnen verkennen. Dankzij de vooruitgang van de technologie is het tot op heden mogelijk om de zeebodem gemakkelijker te verkennen en vreemde wezens tegen te komen waarvan we dachten dat ze slechts de vrucht waren van onze eigen verbeelding. Tijdens deze expeditie ontdekte het team van onderzoekers minstens 12 nieuwe soorten die nog nooit eerder waren gezien; onder deze valt de Bathynomus raksasa op, een pissebed met enorme afmetingen, waarvan het uiterlijk lijkt op dat van een kakkerlak.

Advertisement

NB: deze foto's zijn niet gemanipuleerd... het is echt zoals het lijkt: een nachtmerrie!

De grootte van de gigantische pissebed wordt waarschijnlijk toegeschreven aan het gebrek aan natuurlijke roofdieren in hun leefgebied - het is daarom normaal dat hun grootte groter is dan normaal van andere zeedieren zou worden verwacht.

Als je doodsbang bent bij het zien van dit wezen uit de afgrond, troost jezelf dan door dit te denken:... het kan niet vliegen!

Advertisement