Kleine albino-schildpad ontdekt: het is het eerste exemplaar dat met deze kenmerken is geboren

Janine image
door Janine

14 Juni 2022

Kleine albino-schildpad ontdekt: het is het eerste exemplaar dat met deze kenmerken is geboren
Advertisement

De natuur is verbazingwekkend en het is niet ongewoon om enkele van zijn kleine wonderen of uitzonderingen te zien. Alles maakt deel uit van een perfect plan, en zelfs wat fouten lijken, zijn prachtige geschenken.

Een zeer zeldzaam exemplaar van de albino Galapagosreuzenschildpad heeft onlangs voet op aarde gezet. Dit is het eerste jong ter wereld die deze zeer specifieke eigenschap heeft. Een zeer licht en delicaat geel, typisch voor albinisme, dat de nietsvermoedende babyschildpad over de hele wereld beroemd heeft gemaakt.

via Reuters

Advertisement

De uiterst zeldzame albino-babyschildpad werd voor het eerst aan de wereld getoond in het voorjaar van 2022. Het reptiel heeft rode ogen, typisch voor albinisme, en zijn huid is verstoken van pigmenten en is bleek van kleur. Dierenverzorgers zeggen dat de kans om een ​​albino schildpad tegen te komen 1 op 100.000 is.

De baby is een van de gigantische Galapagos-schildpadden en haar ei is uitgebroed in Tropiquarium, een dierentuin in Zwitserland.

De babyschildpad werd op 11 februari 2022 geboren uit een vrouwtje van 100 kilogram, de albino werd geboren op 1 mei 2022, terwijl zijn broertje werd geboren op 5 mei van hetzelfde jaar.

De schildpadden hadden bij de geboorte een gewicht van slechts 50 gram en werden in eerste instantie verzorgd in couveuses.

Advertisement

"We waren verrast toen we deze albino zagen - zei het personeel van de dierentuin - het is de eerste keer in de wereld dat een albino-Galapagosschildpad is geboren en zal worden grootgebracht in gevangenschap."

In feite wordt aangenomen dat het zien van een albino schildpad ongetwijfeld zeldzamer is dan een mens met dezelfde pathologie.

Opgemerkt moet worden dat de exemplaren die in de dierentuin worden gehouden deel uitmaken van een natuurbehoudprogramma, en geboorten, vooral als het gaat om bedreigde dieren, zijn een bron van onderzoek en voldoening.

In dit geval zal de ondersteuning van de dierentuin de schildpad helpen om beter te leven. In feite overleven dieren met albinisme vaak niet lang, vanwege hun onvermogen om ultraviolette stralen te overleven, maar als ze in gevangenschap worden verzorgd, kunnen ze een redelijk gezond leven leiden.

Wist je van deze merkwaardige ontdekking? Wat vind je ervan?

Advertisement