9 psychologische tips om te begrijpen waarom we vaak dromen dat onze tanden eruit vallen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
9 psychologische tips om te begrijpen…
Een professionele fotografe heeft een zeldzame Grappen over perspectief: 14 keer werden mensen op zijn zachtst gezegd verrast door bizarre scènes

9 psychologische tips om te begrijpen waarom we vaak dromen dat onze tanden eruit vallen

Door Janine
1.368
Advertisement

Heb je weleens gedroomd dat je tanden eruit waren gevallen of op het punt stonden eruit te vallen? Het lijkt een banaal detail, maar ook het hebben van een droom (of een nachtmerrie) gerelateerd aan deze specifieke gebeurtenis kan zeer diep verborgen betekenissen hebben, die onze staat van geestelijke gezondheid, een psychofysische toestand, onze verlangens en onze meest verborgen angsten kunnen onthullen. Hier zijn enkele verborgen betekenissen die verborgen kunnen zitten achter een droom waarin je tanden... wankelen!

via: The Cut
foto: Pikist
  • Laag zelfvertrouwen: als je hebt gedroomd of een terugkerende droom die van uitvallende tanden is, ervaar je misschien een moment in je leven waarin je niet veel vertrouwen in jezelf hebt, waarin je zelfrespect erg laag is. Tanden kunnen daarom je innerlijke kracht symboliseren, als ze uitvallen betekent dit dat je emotioneel op de proef wordt gesteld.
  • Onderdrukking van de seksuele sfeer: het betreft vooral mannen, maar dromen over uitvallende tanden kan zeker een teken zijn dat je in het echte leven bang bent om intiem te zijn met je partner.
  • Een periode van hevige stress of angst: meestal, als we slapen en een periode van angst of stress doormaken, hebben we de neiging om met onze tanden te knarsen, ook al merken we het niet. Deze psychopathologische houding kan de vorm van dromen beïnvloeden; dit is de reden waarom het uitvallen van tanden ook door deze houding kan worden veroorzaakt.
  • Kinderwens: meer verbonden met de vrouwelijke sfeer, dit verlangen dat in het echte leven wordt gevoeld, kan resulteren in een terugkerende droom die verband houdt met het verlies van tanden. De eerste die het psychologische verband tussen tanden en het verlangen naar moederschap benadrukte, was Sigmund Freud.
  • Er komt een grote verandering aan: dromen over uitvallende tanden kan worden gekoppeld aan een voortdurende of aanstaande verandering in het leven. Net zoals in het leven onze melktanden eruit vallen als we opgroeien, zo betekent het verlies ervan in dromen een grote verandering of een belangrijk verlies.
foto: Pikist
  • De bezorgdheid om verkeerde dingen te zeggen: de angst om niet begrepen te worden, om heel vaak verkeerd begrepen te worden, kan een psychologische basis zijn voor veelvuldige dromen waarin het onverbiddelijke uitvallen van de tanden het belangrijkste element is; in feite helpen tanden bij het uitspreken van woorden.
  • Je maakt je zorgen om je gezondheid: als je denkt dat je in de afgelopen periode je gezondheidstoestand nogal verwaarloost en bang bent om een ​​ziekte te krijgen, kan de droom dat je tanden uit je mond vallen een psychologisch signaal zijn van algemene bezorgdheid over je psycho-fysieke toestand en je lichaam.
  • Onzekerheid over je fysieke verschijning: ervaar je een periode van zeer lage eigenwaarde of bezorgdheid over je gezondheid? Je lichaam kan hier bijzonder onder te lijden hebben, wat grote onzekerheden bij je kan veroorzaken. Een terugkerende droom kan in dit geval die van uitvallende tanden zijn.
  • De angst om ouder te worden: als we ons realiseren dat we niet meer zo jong zijn als we ooit waren en dat ons lichaam begint af te takelen, kunnen we een overgangsperiode ervaren waarin we vervreemding, angst voor langzaam lichamelijk en psychologisch verval voelen, een onbewuste metafoor die wordt weergegeven door uitvallende tanden.
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt