Japan: Wetenschappers creëren een 100% levensechte robothand voor romantische wandelingen voor alleenstaanden - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Japan: Wetenschappers creëren een 100%…
10 mensen die bewijzen dat de genetica plezier heeft bij het creëren van de meest interessante combinaties Deze fotograaf weet de zeldzaamste en meest kleurrijke vogels te vereeuwigen in fascinerende

Japan: Wetenschappers creëren een 100% levensechte robothand voor romantische wandelingen voor alleenstaanden

Door Janine
892
Advertisement

Het is niet gemakkelijk om de juiste persoon te vinden om je leven mee te delen, en het is zeker niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Hoewel het voor velen geen prioriteit is, zijn er momenten waarop eenzame mannen, vrouwen, meisjes en jongens niets liever willen dan wat gezelschap om hun dagen te verbeteren en zichzelf op te vrolijken op de meest trieste momenten.

Na precies aan deze behoeften te hebben gedacht, hebben de Japanse wetenschappers van de Universiteit van Gifu een voorwerp gemaakt dat de eenzaamheid van veel mensen enigszins zou kunnen verlichten, door de ervaring van een romantische wandeling in het gezelschap van een geliefde na te bootsen. Waar hebben we het over? Over een superrealistische robothand!

via: CNET

Romantisch hand in hand wandelen is een van de "klassieke" en "verplichte" bezigheden van een verliefd stel. Dus waarom zouden singles dat niet kunnen doen? De Japanse onderzoekers vroegen zich dit af, en het antwoord was My Girlfriend in Walk, een robothand, indrukwekkend realistisch om vast te houden tijdens het wandelen.

In de loop der jaren heeft Japan ons gewend aan een groot aantal uitvindingen en bizarre, zo niet absurde, technologische snufjes, en dit valt volledig in deze categorie. Vanaf de onderarm kan de gebruiker het gerobotiseerde ledemaat vasthouden, gemonteerd op een schuifrail, zodat het het gevoel kan nabootsen van hand in hand lopen met iemand. Het gebruikte materiaal is een zachte en flexibele gel, ontworpen om een ​​zo "menselijk" mogelijk gevoel te geven.

Advertisement

De vingers voelen de druk die erop wordt uitgeoefend en "reageren" door samen te trekken wanneer ze worden samengeknepen. Bovendien is de "Osampo Kanojo" verwarmd en "zweet” zelfs door de kunstmatige poriën, aangezien het vloeistof kan afgeven. En dat is nog niet alles: alsof dit extreme realisme nog niet genoeg is, ruikt de robothand naar vrouwelijke shampoo en is hij uitgerust met een kleine luidspreker die de geluiden van voetstappen weergeeft. Binnenkort komt er ook een mannelijke versie van de robothand.

Een bizar experiment, om het zachtjes uit te drukken, voor een even origineel object dat is gemaakt met als doel wat gezelschap te geven aan degenen die het het meest nodig hebben, mensen aan te moedigen uit te gaan zonder zich te schamen dat ze alleen zijn. Natuurlijk kun je je afvragen of een apparaat als dit geen accessoire is dat op de een of andere manier het tegenovergestelde effect bereikt en mensen toont in een situatie van weinig contact en socialisatie met echte mensen. Maar zoals we al zeiden, hebben de Japanners ons aan deze - en andere - eigenaardigheden gewend.

Wie weet of we ooit iemand zullen zien lopen met zijn robotachtige "vriendin”…

Tags: JapanWTFOngelofelijk
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt